FOTOGRAFIE

In het Rijksmuseum de foto's van Eduard Isaac Asser, een van de eerste Nederlanders die het medium ontdekte. In unieke albums verzamelde hij halverwege de 19de eeuw familiefoto's, stillevens stadsgezichten en portretten....

Amsterdam

Het Amsterdams Centrum voor Fotografie presenteert dans- en theaterfotografie van Deen van Meer, 30 januari t/m 6 maart.

In de Melkweg Galerie de Vistafoto's van Michel Szulc-Krzyzanowski, t/m 14 februari; aan de Zwarte Muur in het Melkweg Café een fotowerk van Toto Frima, t/m 30 maart.

In het Stedelijk Museum Cameraworks, een selectie foto's van vroeg twintigste-eeuwse werken van Amerikaanse en Europese fotografen. Centraal staat het werk van Alfred Stieglitz. Tot en met 7 februari.

In literair café De Engelbewaarder, Kloveniersburgwal 59, Uit de stal, een persoonlijke keuze van Simon B. Kool uit het archieven van fotopersbureau Hollandse Hoogte. Tot en met 12 februari.

Delft

In Galerie de Zaal, Koornmarkt 4, een solotentoonstelling van Henk Peeters, t/m 21 februari.

Den Bosch

In het Noordbrabants Museum foto's van Martien Coppens van het Brabants leven, t/m 7 maart.

Groningen

In Fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in 't Jatstraat 36 Bij Hoog en bij Laag, de visie van Henk Ganzeboom op het Groninger landschap. Van 3 t/m 28 februari.

Haarlem

In het Teylers Museum tot en met 7 maart Juwelen voor een Fotomuseum, een collectie foto's die is bijeengebracht rond de eeuwwisseling.

Leeuwarden

Buro Leeuwarden toont een recente fotoserie van Paul Kooiker, waarin het naakte menselijke lichaam centraal staat. Tot en met 21 februari.

Rotterdam

In het Nederlands Foto Instituut foto's van Frank van der Salm (t/m 21 februari) en Koerdistan: in de schaduw van de geschiedenis (t/m 14 februari).

Utrecht

In Huis a/d Werf foto's van Joachim Brohm van steeds hetzelfde industrieterrein, t/m 14 februari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden