FOTOGRAFIE

In Galerie Barbara Farber (Keizersgracht 265) in Amsterdam foto's van de Canadese kunstenaar Chuck Samuels. Hij bestudeerde beroemde naaktfoto's van vrouwen, gemaakt door mannen en reconstrueerde deze, waarbij hijzelf de positie van het vrouwelijke model innam....

Aglaia Konrad exposeert bij Galerie Fotomania (Hoornbrekersstraat 22) in Rotterdam. Zij fotografeert steden en architectuur vanuit alle mogelijke perspectieven. Van 8 september tot en met 6 oktober.

In het Stedelijk Museum Roermond van 7 september tot en met 2 oktober Front Indië, Hugo Wilmar ooggetuige van een koloniale oorlog. De tentoonstelling geeft een beeld van de militaire en dagelijkse gebeurtenissen op Java en de Buitenwesten, gefotografeerd door Hugo Wilmar, die vanaf 1946 als frontfotograaf werkte.

Het Amsterdams Centrum voor Fotografie (Bethaniënstraat 9) in Amsterdam begint het seizoen met nieuw werk van Rommert Boonstra, Wat gezegd kan worden is gelogen en de foto-installatie See my voice. Speech Animated Photographs van de Newyorkse kunstenares Anita Giraldo. Tot en met 12 oktober, opening zaterdag om 17 uur.

In de Melkweg Galerie in Amsterdam een tentoonstelling van de sportfotograaf Hans Heus, die wekelijks publiceert in onder meer de Volkskrant en Voetbal International. De expositie De Achterkant bestaat niet alleen uit wedstrijdopnamen maar bevat ook portretten van sporters. Tot en met 29 september.

In de Grote Kerk in Naarden Zeventien visies op Noord-Holland, ruim 180 foto's van zeventien fotografen. Het resultaat van vijf jaar opdrachtenbeleid van de provincie. Tot en met 22 september.

De internationale expositie World Press Photo is tot en met 21 september te bezichtigen in het Atrium van het Haagse Stadhuis aan het Spui.

Reisfoto's van Theo Derksen en Hans Franz in Fotogalerie Objektief in Enschede. Tot en met 28 september.

In de TrappenGalerij van Scheltema Holkema Vermeulen (Koningsplein 20) in Amsterdam Directed Dreams van Alex de Groot, zwart-witte foto's met een surrealistische sfeer. Tot en met 30 september.

In de Rotterdamse Kunsthal tot en met 27 oktober een retrospectief van de Amerikaanse documentaire fotografe Mary Ellen Mark.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden