FOTOGRAFIE

De tentoontelling Nieuwe oogst, een jaar na dato laat werk zien van fotografen die een jaar geleden zijn afgestudeerd aan de kunstacademies in Nederland....

Amersfoort

Amsterdam

Everything you always wanted to know about me is een fotoexpositie van Theo Jennissen in de Trappengalerij van boekhandel Scheltema op het Koningsplein. Van 1 tot en met 31 augustus.

Fotogalerie 21/2 bij 41/2 presenteert Photograpica Floralia, bloemen en planten in kleur en zwart-wit door Goos Bronkhorst, Paul Huf, Stephanie Saelman en Japer Wiedeman. Tot en met 8 augustus.

Encounters of the 3rd Kind is een tentoonstelling in de Melkweg Galerie over het thema androgynie. Foto's van Diana Blok, Gon Buurman, Del LaGrave Volcano, Morgon Gwenwald, Wilma van de Hel, Miro Ito, Pamela Camhe en Eva Weiss, t/m 30 augustus.

In Artoteek Oost, 3de Oosterparkstraat 201 de fototentoonstelling Lesbian ConneXion/s met foto's van zestig fotografes. Tot en met 8 augustus.

Breda

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat de Vrede van Münster (1648) een einde maakte aan de Tachtigjarige Oorlog en de Spaanse overheersing. Deze zomer staat in De Beyerd daarom in het teken van de Spaanse fotografie. In een drieluik toont het museum werk van Joan Fontcuberta (1955), Josep Renau (1907-1982) en Daniel Canogar (1964). Van Renau en Canogar waren nog niet eerder foto's in Nederland te zien, t/m 30 augustus.

Broek in Waterland

In de Hervormde Kerk een 40-tal portretten die Manfred Wirtz maakte van handwerklieden in Noord-Holland, van visrokers tot kaasmakers. Van 3 t/m 28 augustus.

Haren

By Natures' Design in de Hortus Haren, Kerklaan 34, toont natuurfoto's van de Amerikaanse natuurfotograaf William Neill. Tot en met 25 oktober.

Huizen

In het museum Het Schoutenhuis foto's, die Ulay maakte van vrouwen tijdens hun werk. Tot en met 26 september.

Marken

In het Marker Museum t/m 31 oktober portretfoto's die Diana Blok maakte in het kader van het project Vrouwenwerk n.a.v. 100 jaar Nationale Tentoonstelling Vrouw en arbeid.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden