FOTOGRAFIE

Amersfoort..

Amsterdam

Naakte personages in vreemde situaties. In Fotogalerie 21/2 bij 41/2 is werk van de Duitse Katrin Korfman te zien onder de titel 'Global spaces', tot en met 11 maart.

Een overzicht van het werk van Jasper Wiedeman van de afgelopen drie jaar. In het Centrum voor Fotografie (Bethaniënstraat 9), van 26 februari tot en met 25 maart.

Op de tentoonstelling Stadsbeelden een groot aantal zwart-wit landschappen van Gabriele Basilico, en Beat Streuli's monumentale kleurenfoto's van mensen in moderne metropolen. Tot en met 16 april in het Stedelijk Museum.

In het Gemeentearchief de tentoonstelling 'Jacob Olie (1834-1905), fotograaf van negentiende-eeuws Amsterdam'. Olie (1834-1905), onderwijzer aan de ambachtsschool, portretteerde Amsterdam met verstilde beelden en stadsrumoer. Luchtballonnen, stoomtreinen en bouwplaatsen figureren op de foto's. Tot en met 16 april.

In Café De Balie tot half maart foto's van Marie-José Jongerius, die zich laat inspireren door het thema van 'de ontmoeting'.

Eindhoven

De tentoonstelling 'Tweeluik' bestaat uit twee series 'De gevoileerde blik' en 'Surfacing-into the deep' van de Eindhovense fotograaf Tom Franken; hij bewerkt beelden uit de werkelijkheid, t/m 1 april in het Centrum voor de kunsten (Stratumsedijk 22). Voorts exposeert beeldend kunstenaar/fotograaf Gerard Slegers een 'Klein foto-overzicht'. Tevens, sociale fotografie van zes Belgische fotografen van het DEMO-TEAM uit Antwerpen, in de muziekschool van het Centrum voor de kunsten (Pastoor Petersstraat 180).

Groningen

In het Natuurmuseum t/m 12 maart dia's van Antonio Quintero, die zich het lot van sledehonden in het Noordwesten van Canada heeft aangetrokken.

Leeuwarden

Recente fotowerken van Frank van der Salm op de expositie 'Not there but here', van 26 februari tot en met 9 april in Buro Leeuwarden (Turfmarkt 11).

Maastricht

Foto's van Rob Lange, 'Rain poetry', in de stadshal van Centre Céramique, Avenue Céramique 50. Tot en met 12 maart.

Nijmegen

Gewapend met kleine camera's legden zeven Nijmeegse fotografen, onder wie Henk Braam, Paul Breuker, Maruschka Kraal en Ralph Schmitz de overgang naar een nieuwe eeuw vast. Het resultaat is te zien op de tentoonstelling Millenniummoods, t/m 12 maart in de lounge van Centrum Beeldende Kunst Nijmegen (Oude Haven 102)

In BEAM een fototentoonstelling van Meta de Vries. Ze toont onder meer foto's van geënsceneerde, verstilde taferelen waarin zij zelf als een anoniem personage optreedt, t/m 5 maart.

Rotterdam

'Japanese Commuters' van de Britse fotograaf Martin Parr. Parr fotografeerde slapende forensen in de metro van Tokyo. Een even vervreemdende als hilarische confrontatie met een typisch Japanse fenomeen, t/m 26 maart in de Kunsthal.

Foto's van de Keulse kunstenares Candida Höfer in het Natuurmuseum. Thema's van de expositie 'Natuurruimten': dierentuinen en natuurmusea. Tot en met 30 april.

Portretten van Rineke Dijkstra, Erwin Olaf, August Sander, en Arie Versluis & Ellie Uyttenbroek op de tentoonstelling Schijn en wezen in het Nederlands Foto Instituut. Tot en met 19 maart.

Vlaardingen

Stillevens en portretten van Willem van Roon. In Galerie voor Fotokunst In Beeld (Landstraat 57), t/m 19 maart.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden