FOTOGRAFIE

Vanaf zaterdag toont het Rijksmuseum de foto's van Eduard Isaac Asser, een van de eerste Nederlanders die het medium ontdekte....

Amsterdam

Marcel van der Vlugt heeft een grote reputatie als modefotograaf. Minder bekend is zijn vrije werk. Galerie Barbara Farber, Singel 28, toont dit laatste. Tot en met 6 februari.

In Maison Descartes, Vijzelgracht 2a, onder de titel 'La ville et la vie' een solopresentatie van foto's van de Franse fotograaf Amazone Nativel, t/m 29 januari.

In Galerie Serieuze Zaken, Elandstraat 90, t/m 30 januari portretfoto's van Koos Breukel.

In het Stedelijk Museum Cameraworks, een selectie foto's van vroeg twintigste-eeuwse werken van Amerikaanse en Europese fotografen. Centraal staat het werk van Alfred Stieglitz. Tot en met 7 februari.

Literair café De Engelbewaarder, Kloveniersburgwal 59, Uit de stal, een persoonlijke keuze van Simon B. Kool uit het archieven van fotopersbureau Hollandse Hoogte, t/m 12 februari.

Arnhem

De Hogeschool voor de Kunsten, Oude Kraan 26, wijdt t/m 22 januari een expositie aan het medium fotografie.

Groningen

In fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in 't Jatstraat 36, Gezichten van Tibet, foto's van Ben Abma en Heike Meijers. Tot en met 31 januari.

Haarlem

In het Teylers Museum tot en met 7 maart Juwelen voor een Fotomuseum, een collectie foto's die is bijeengebracht rond de eeuwwisseling.

Hilversum

Exedra, Langestraat 52, organiseert op 14, 15, 16 en 17 januari de manifestatie Faces and Names, waarbij de bezoeker zich kan laten fotograferen door fotograaf Carlos Amorales, Romy Finke, Saskia Janssen, Liedeke Kruk of Barbara Woutermaertens.

Leeuwarden

Buro Leeuwarden toont een recente foto's van Paul Kooiker, waarin het naakte menselijke lichaam centraal staat, t/m 21 februari.

Roosendaal

Tibetfoto's van Anette den Ouden, t/m 7 februari in het Tongerlohuys.

Rotterdam

Frank van der Salm speelt met het realisme van de fotografie. Het Nederlands Foto Instituut toont zijn werk, t/m 21 februari; Koerdistan: in de schaduw van de geschiedenis toont foto's en documenten over het Koerdische volk, t/m 14 februari.

In De Kunsthal een overzicht van de Amerikaanse fotografe Dorothea Lange (1895-1965). Zij maakte deel uit van de U.S. Farm Security Administration, die de benarde situatie van de landarbeiders tijdens de grote depressie uit de jaren dertig registreerde. Tot en met 24 januari.

Sittard

Het Domein presenteert foto's uit de Lambert-collectie, een fotoverzameling met werk van de belangrijke fotokunstenaars van deze eeuw, onder wie Nan Goldin, Robert Frank, Cindy Sherman, en Gerhard Richter. Tot en met 13 december.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden