FOTOGRAFIE

In de Melkweg Galerie in Amsterdam Beyond reality, Mythos - Dreams and Fantasy - Ficton bestaat uit fantastische foto's van legenden, dromen en nachtmerries....

What you see is what you get is een tentoonstelling van Dick Duyves, die het alledaagse leven in New York fotografeerde. Tot en met 31 maart in Arena Amsterdam.

In de USVA Noorderlicht Fotogalerie (Munnekeholm 10) in Groningen tot en met 3 april De tafel van Terezín & andere verhalen van Leo Divendal. Opening vanmiddag om 17 uur.

Annie van Gemert, Eric van Lokven en Harry Meijer exposeren hun foto's in SBK Kunstuitleen Westerpark. Tot en met 9 maart.

Petra Schoenmakers combineert persoonlijke relikwieën met foto's van 'brokstukken van het Twentse verleden'. Fotocopieën van haar opnamen kleurt ze deels in met oliepastels. Van 3 tot en met 30 maart exposeert Schoenmakers in Fotogalerie Objektief (Walstraat 33) in Enschede.

So what en andere verhalen is een dubbelexpositie van Maruschka Kraal en Harrie Timmermans in De Elleboogkerk in Amersfoort. Kraal fotografeerde de drugsscene in Nijmegen en het leven op de Gazastrook; Timmermans versloeg een theaterproduktie en maakte een reis door India. Tot en met 24 maart.

Een groot overzicht van de Engelse fotograaf Bill Brandt (1904-1983) in het Nederlands Foto Instituut in Rotterdam. Tot en met 31 maart.

Een nieuwe kunst, een dubbel-tentoonstelling in het Rijksmuseum in Amsterdam (tot en met 5 mei) en Van Goghmuseum in Amsterdam (tot en met 28 april) geeft een overzicht van de Nationale Collectie negentiende-eeuwse fotografie.

In het complex Euretco in Houten, aan de A27 onder Utrecht, zondag van 11 tot 17 uur de 38ste Fotograficabeurs met oude camera's, foto's en cinematografie.

Berenda van Leeuwen heeft zich voor haar reeks foto's van mensen op hoge leeftijd laten inspireren door Couperus' Van oude menschen, de dingen die voorbijgaan. Tot en met 22 maart in De Posthoorn, (Lange Voorhout 39a) in Den Haag.

BBC-Wildlife Magazine en het Natural History Museum in Londen stelden de tentoonstelling World Wildlife Photographer of the Year samen, 160 van de beste natuurfoto's ter wereld. Tot en met 14 april in het Noordbrabants Natuurmuseum in Tilburg.

De genres waar de Duitse fotograaf Herbert List zich het meest toe aangetrokken voelde, waren portretten, 'human-interest'-reportages en reisstudies. In het Amsterdams Centrum voor Fotografie (Bethaniënstraat 9), tot en met 16 maart een overzicht van zijn werk.

Tot en met 8 april in het Groninger Museum Black & Blue, een overzicht van Amerikaanse fotografie. Met werk van Gus van Sant, Larry Clark, Diane Arbus, Andres Serrano, Bruce Davidson, Catherine Opie en Jack Pierson.

Kors van Bennekom exposeert tot en met eind maart in jazzclub Mahogany Hall, Edam. Concertfoto's en portretten uit de periode 1959-1974, van onder anderen Louis Armstrong, Willem Breuker, Hans Dulfer, Edith Piaf, Judy Garland en Ella Fitzgerald.

Op de landschapsfoto's van Norbert Buchsbaum ontbreekt meestal de mens; het zijn zíjn 'ideale' landschappen. Galerie Het Domein in Sittard exposeert Buchsbaum's landschappen, portretten en straatbeelden, samen met reis- en geënsceneerde fotografie van Theo Derksen. Voyages images tot en met 17 maart.

Het straatbeeld in kikvorsperspectief is een tentoonstelling van Paul Fleming in Galerie Marzee (Lage Markt 1-3) in Nijmegen. Tot en met 16 maart.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden