FOTOGRAFIE

Amersfoort..

Met Nieuwe Oogst, één jaar na dato in Fotoforum in de Elleboogkerk, exposeren fotografen nieuw werk dat zij maakten een jaar na hun afstuderen aan een kunstacademie in 1999. Tot en met 20 augustus.

Amsterdam

Het Amsterdams Historisch Museum wijdt een tentoonstelling aan het werk van de sociaal-geëngageerde Amsterdamse fotograaf Koen Wessing (1942), die wereldwijd wantoestanden en rampspoed fotografeerde. Van 5 juli t/m 3 september.

The Frozen Fountain, Prinsengracht 629, exposeert kleurenfoto's van Philip Mechanicus die zocht naar 'het kortstondig verband tussen rusteloze houtresten en trage kiezelstenen, op het strand van de stad Shingu in het zuiden van Japan'. Tot en met 1 september.

Fotogalerie 2½ bij 4½, Bethaniënstraat 39, toont in Drie keer voetbal, voetbalfoto's van Hans van der Meer, Pim van Nunen en Raimond Wouda, t/m 15 juli.

Galerie Paul Andriesse, Prinsengracht 116, toont nieuw werk van fotografe Hellen van Meene, die met name jonge meisjes en kinderen fotografeert. Tot eind juli.

Een overzicht van 250 foto's van monumenten uit de industriële geschiedenis van het Duitse fotografenechtpaar Bernd en Hilla Becher in Huis Marseille, Keizersgracht 401, t/m 9 juli.

Apeldoorn

In Paleis Het Loo deel 1 van een serie fototentoonstellingen over het koningshuis in de Nederlandse samenleving, Een koninklijk fotoalbum. In dit deel aandacht voor de '0'-jaren (1900, 1910, 1920 et cetera). Tot en met 7 januari 2001.

Haarlem

Spaarnestad Fotoarchief bijt het spits af in de tentoonstellingsreeks Eeuwige jeugd, waarin 100 jaar kinderportretten in de Nederlandse fotografie wordt belicht. Na Haarlem reist de tentoonstelling door naar Gorinchem en Huizen. Tot en met 13 augustus aan het Groot Heiligland 27.

Harlingen

F.G.Th. Ros fotografeerde het Wad vanuit een bijzonder perspectief. Zijn foto's hangen in de terminal van rederij Doeksen, op het Groene Strand en op het hoogste punt op Terschelling. Honderd voet boven het wad, t/m 3 september.

Rotterdam

Curator Armando Parisi stelde een tentoonstelling samen met popsurrealistisch werk van Vanessa Beecroft, David LaChapelle, Inez van Lamsweerde en Floria Sigismondi, waarin 'het surreële, glamour, erotiek en fantasie' de boventoon voert. Ook met werk van fotografen Guy Bourdin en Chris von Wangenheim, voorlopers van deze stroming. Chic Thrills, t/m 16 juli bij Cokkie Snoei, Mauritsweg 55.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden