FOTOGRAFIE

A pressing engagement in het CBK (Hooglandse Kerkgracht 19) in Leiden bestaat uit foto's van kinderen die in 1994 in asielzoekerscentra verbleven, gefotografeerd door onder anderen Ria Pacquéé en Rineke Dijkstra....

Een morgen in Chalon is een fotoreportage van Leo Divendal, gemaakt in Chalon-sur-Saone. Tot en met 9 december in galerie A'pert.

In het Amsterdams Centrum voor Fotografie (Bethaniënstraat 9) in Amsterdam tot en met 9 december Stadslandschappen van Luuk Kramer en Planes van de Newyorkse fotograaf Frank Schramm. Vanavond een lezing over Robert Frank door kunsthistorica Tanja Wallroth, waarna de fotografen Koos Breukel, Ton Hendriks en Bertien van Manen aan de hand van dia's vertellen wat ze in Frank's werk waarderen.

Foto's van Martin Kers in het Liemers Museum te Zevenaar, van 19 november tot en met 14 januari.

Dansfoto's van Angela Taylor (Londen), Marion-Valentine (Parijs) en Cindy Marler (Amsterdam) in de Melkweg Galerie, Amsterdam, tot en met 3 december.

L'Amour! is een tentoonstelling met foto's van Ed van der Elsken over de liefde, een onderwerp dat hem zijn hele leven heeft bezig gehouden. Tot en met 14 januari.

Nog tot en met 26 november staat Enschede in het teken van de Foto Biennale. Op zeven plaatsen in de stad zijn tentoonstellingen met het thema 'obsessies', Van Wunderkammer tot Cyberspace. Centraal op de biënnale staat de tentoonstelling in het Rijksmuseum Twenthe met werk van ruim dertig kunstenaars onder wie Aziz + Cucher, Hamish Buchanan en Manuela Burkart.

Luchtbeelden, de kunst van het overzien is een tentoonsteling in Galerie Van Aerts (Kuilenhurk 12) in Vessem met luchtfoto's van Karel Tomei die hij maakte tijdens zijn reizen van de Noordkaap tot in Marokko.

Maartje Wildeman fotografeerde de bezoekers van de Hortus Botanicus in Amsterdam. Tot en met 5 januari worden haar foto's daar tentoongesteld, vormgegeven door Anya Troost.

Eddy Posthuma de Boer exposeert zijn foto's uit Zaïre in Zebra African Art (Graaf van Solmsweg 69 B) in Den Bosch. Tot en met 31 januari.

In het Centrum voor Beeldende Kunst (Trompsingel 27) in Groningen een expositie van fotografisch werk van Rommert Boonstra. Hij is een van de toonaangevende fotografen op het terrein van de geënsceneerde fotografie. Tot en met 10 december.

Nieuw werk van Erwin Olaf in Galerie Steltman (Spuistraat 330) in Amsterdam, zoals de serie The Patrick Bateman Girls, waarvoor Olaf gebruik maakte van computer-manipulatie. Tot en met 8 december.

De expositie Ogenblikken in gemeentemuseum De Tiendschuur in Weert bestaat uit reisfoto's van Theo Derksen. Tot en met 7 januari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden