FOTOGRAFIE

Amsterdam..

Amersfoort

Fotoforum presenteert in de Elleboogkerk een serie portretten van Elvisbezoekers op Graceland door Auke Vleer. Tot en met 7 november.

Breda

Prima secunda, betekenis op het tweede gezicht, foto's van Sophie Apécéchéa, Paul C. Bogaers, Maartje Frenken en Marloes Hoogenstraaten in de Nieuwe Brabantse Kunst Stichting, Reigerstraat 16, t/m 24 oktober. In het Museon t/m 25 oktober de tentoonstelling Tibet in the Picture, foto's van Thom Hoffman, aangevuld met voorwerpen uit de collectie van het Museon.

Goes

In het Museum voor Zuid- en Noord-Beveland t/m 30 oktober Stille Getuigen, foto's uit het archief van de Amsterdamse politie, 1883-1956. Met zowel justitiële als niet-justitiële foto's.

Groningen

Noorderlicht is een van de grootste fotomanifestaties van Nederland. De hoofdexposities zijn in de Der AaKerk en de Korenbeurs, waar werk van dertig fotografen hangt, o.a. van Lee Friedlander, Anton Corbijn, Johan van der Keuken en Adriënne van Eekelen. Verder doen veel galeries in Groningen mee. Zo presenteert Galerie Ziegler, Sledemennerstraat 13 werk van Bert Sissingh, t/m 31 oktober. Zilverwerk, een collectief van jonge fotografen, exposeert tot en met 24 oktober in galerie Pictura, Martinikerkhof 26. In Galerie Sign, Winschoterkade 10, t/m 31 oktober foto's van Gerard Fox en dia's van Jane Bendix. Oh Tokyo! (I'm on my way) is een expositie (tot en met 31 oktober) van foto's van Japan door Thom Hoffman in fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in 't Jatstraat 36. Verder in het Centrum Beeldende Kunst, tot en met 31 oktober: Loodwicks Press Images zocht en fotografeerde Groningse helden en hun bijzondere plekken in de stad; Marrie Bot maakte foto's over rouwrituelen en Els Brouwer ensceneerde fotografische beelden waarin herkenbare zaken loskomen van hun betekenis. In galerie Noord, Nieuwstad 6, Viersprong in Wonderland, foto's van Herbert Behrens, Kim Jonker, Joukje Pees en Chris van Wierst.

Haarlem

Joost Swarte mocht uit het fotoarchief van uitgeverij Spaarnestad in Haarlem een tentoonstelling samenstellen over de jaren '50 en '60. Moving and Roaring, t/m 24 oktober in de Vleeshal.

Lunteren

In Studio Honderd 22, Postweg 122, de expositie Madagascar, het rode eiland, over de planten- en dierenwereld op het eiland. Van 16 t/m 31 oktober.

Roermond

Het Centrum voor de Kunsten exposeert foto's en dia's van amateurfotografen uit Limburgse fotoclubs. Limburg foto & dia, van 16 t/m 30 oktober.

Rotterdam

In De Kunsthal Enduring Spirit, 24 portretten door Phil Borges, die zich richt op bedreigde culturen en stammen in Tibet, Ethiopië, Mexico. Tot en met 21 november.

Nederlands Foto Instituut: Hannes Wallrafen bewerkte foto's uit de albums van Geldropse families in de jaren vijftig en zestig (Kleine Zaal), t/m 7 november; Onuitwisbaar beeld toont t/m 7 november foto's van gebieden na oorlog en genocide door Simon Norfolk en Gilles Peress, o.a. van de massagraven in Bosnië. Warchild liet kinderen in oorlogsgebieden hun leven fotograferen met wegwerpcamera's. Tot en met 3 november.

Vlaardingen

Galerie In Beeld, Landstraat 57, presenteert werk van Lieve Prins. 'Verloren Onschuld, foto's uit huiselijke kring', van 16 oktober t/m 14 november.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden