FOTOGRAFIE

Amersfoort..

Amsterdam

Sara Blokland (Rietveldacademie) exposeert in galerie 2 1/2 bij 4 1/2, Prinsengracht 356, van 11 november t/m 4 december.

Werk van Jan Schiet in galerie Serieuze Zaken, Elandsstraat 90, van 13 t/m 27 november.

In het Stedelijk Museum foto's uit 'Een liefdesgeschiedenis in Saint-Germain-des-Prés' van Ed van der Elsken naast het 'Cookie Portfolio' van Nan Goldin. Daarnaast werk van Bertien van Manen en Peter Hujar, t/m 28 november.

Panorama's van Wim Wenders en Bob Karhof, 28 november in de Melkweg galerie.

In Galerie Paul Andriesse, Prinsengracht 116, Koelucht, een reeks foto-collages van Jan Koster, die typisch Hollandse landschappen vastlegt. Tot en met 27 november.

Daan van Golden, Albert Londe en Rini Hurkmans exposeren t/m 21 november in het pas geopende Huis Marseille, Keizersgracht 401.

Berg en Dal

In het Afrika-Museum, Postweg 6, Vrouwen van Zuid-Afrika van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Peter Magubane. Tot en met 31 januari.

Boekel

Foto's van Niels van Iperen in Galerie Karel van Zeeland, Kerkstraat 3B, van 14 november t/m 10 januari.

Den Haag

Bekroonde foto's van Wildlife Photographer of the Year in het Museon, t/m 9 januari; op 14 november houden natuurfotografen Eric Wanders en Ria Lokker lezingen over natuurfotografie, onder meer over de Wetlands en over Afrika. In de aula om 14 uur.

Haarlem

In het Spaarnestad Fotoarchief een beeld- en fototentoonstelling over communicatie in de 20ste eeuw: Woord in beeld. Tot en met 23 januari.

Hoorn

Lezers van landelijke en regionale dagbladen zonden ruim 70 duizend foto's in voor Het Fotoboek van de Eeuw. In het Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4. Tot en met 12 maart.

IJsselstein

Honderd portretten van markante IJsselsteiners in het Stadsmuseum, van 13 november t/m 2 januari. Daarnaast portretten door Huib Veldhuijsen.

Leiden

In het Rijksmuseum voor Volkenkunde: werk van de Indonesische Kassian Cephas, fotograaf aan het hof van de Sultan in Yogyakarta, plus werk van zijn zoon, t/m 24 april; foto's van China door Ellen Thorbecke (1932-1935).

Leeuwarden

In het Fries Museum t/m 12 december foto's van Martine Stig. Zij gebruikt 'amateurkiekjes' als uitgangspunt voor haar foto's.

Rotterdam

Nederlands Foto Instituut:

Theatre of Manners van Tina Barney, van 14 november t/m 16 januari. Op 13 november om 16 uur houdt Tina Barney een lezing over haar werk in het NFI; tot en met 21 november foto-essays van studenten over het thema 'power' voor de masterclass van Joop Swart.

De Kunsthal toont met Enduring Spirit 24 portretten door Phil Borges, die zich richt op bedreigde culturen en stammen in Tibet, Ethiopië, Mexico. Tot en met 21 november.

Alledaags Rotterdam zijn persfoto's uit 1945-1960 van Rotterdammer Kees Molkenboer, die onder meer fotografeerde voor de krant De Waarheid. In het Historisch Museum, t/m 2 januari.

Tilburg

Fotowerken van Sophie Apécéchéa en Paul Bogaers in FAXX Podium voor Hedendaagse Kunst, Dunantstraat 1, t/m 12 december.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden