FOTOGRAFIE

Amsterdam..

Onder de titel Een dorp apart presenteert de Melkweg Galerie zwartwitfoto's van Staphorst van de hand van Eva Depoorter, en kleurenfoto's van Sint Odiliënberg, het geboortedorp van Andrea Stultiëns. Van 25 maart t/m 18 april.

In het Amsterdams Centrum voor Fotografie, Betaniënstraat 9, Common Sense van Martin Parr. In vijfhonderd foto's wordt de hedendaagse consumptiedrift getoond, t/m 17 april.

Fotogalerie 21/2 bij 41/2 exposeert gemonteerde stadsgezichten van Sebastian Kusenberg.

Jaski Art Gallery, Nieuwe Spiegelstraat 27, toont foto's van Picasso, gemaakt door zijn lijffotograaf de Fransman Andre Villers, t/m 4 april.

In het Joods Historisch Museum een overzicht van de Duitse fotograaf Erwin Blumenfeld, t/m 25 april.

Arnhem

Het Museum voor Moderne Kunst presenteert een keuze uit de collectie hedendaagse fotografie. Met werk van Inez van Lamsweerde, Geer Pouls, Rob Sweere, Lidwien van de Ven en anderen. Tot en met 31 mei.

Den Bosch

Het Noordbrabants Museum toont uit de eigen collectie kleurenfoto's van Michel Szulc-Krzyzanowski, die hij maakte van de verlaten stranden langs de kust van Mexico. Tot en met 2 mei.

Groningen

In designcentrum Maupertuus een overzicht van Paul Huf, t/m 29 mei.

In het Groninger Museum een overzicht van de controversiële Amerikaanse fotograaf Larry Clark, t/m 6 juni; tevens elpeehoezen gefotografeerd door Paul Huf, 'Hufs Favorites', t/m 18 april.

Leiden

De expositie Teun Voeten, A ticket to in het Centrum Beeldende Kunst, Hooglandse Kerkgracht 19/21, is verlengd t/m 10 april. Voeten maakte naam met foto's van 'tunnelmensen', daklozen die in tunnels in New York wonen.

Middelburg

In de Kabinetten van de Vleeshal t/m 2 mei Utrechtse Krop: Paul Kooiker en medische foto's van het Utrechts Universiteitsmuseum.

Rotterdam

Helmut Newton en Alice Springs (vijftig jaar getrouwd) presenteren hun werk in de Kunsthal, t/m 9 mei.

In het Nederlands Foto Instituut deel 2 in de reeks Photowork(s) in Progress. Met werk van Wout Berger/ Noor Damen, Koor Besems en Joachim Schmid over het thema 'Constructing Identity', t/m 25 april.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden