FOTOGRAFIE

Amsterdam..

De Melkweg Galerie, Lijnbaansgracht 234a, toont Japan-foto's van Hans Heus, Bertien van Manen en Michel Szulc-Krzyzanowski, t/m 10 september.

In het Amsterdams Historisch Museum een overzicht van de Amsterdamse fotograaf Koen Wessing, t/m 3 september.

The Frozen Fountain, Prinsengracht 629, exposeert kleurenfoto's van Philip Mechanicus die zocht naar 'het kortstondig verband tussen rusteloze houtresten en trage kiezelstenen, op het strand van de stad Shingu in het zuiden van Japan' (t/m 1 september).

Den Haag

Twee jaar lang reisden fotografen Michel Szulc-Krzyzanowski en Taco Anema de wereld rond om de relatie mens-energie vast te leggen. Het resultaat van dit enorme documentaire project wordt tentoongesteld in het Museon, Stadhouderslaan 41, t/m 17 september.

Utrecht

In Galerie Quintessens, Nieuwegracht 53, foto's die Monique Hollands maakte van de nieuwbouw van het oude stadhuis van Utrecht. 'Léon & Anneke', t/m 30 september.

Opgenomen 1850-1920 biedt een nog niet eerdere vertoonde selectie uit de grote fotoverzameling van de Universiteit van Utrecht, t/m 6 november in het Universiteitsmuseum (Lange Nieuwstraat 106).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden