FOTOGRAFIE

In de Elleboogkerk exposeren tien docenten van de afdeling fotografische vormgeving van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Met werk van o.a....

Amersfoort

Amsterdam

In het Stedelijk Museum een overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse fotografe Nan Goldin (1953). I'll be your mirror toont een keuze uit 25 jaar fotografie. De tentoonstelling, naar thema's gerangschikt, is een dagboekachtige kroniek, waarin 'dragqueens', junks, aan aids-lijdende vrienden en Goldin zelf figureren (t/m 17 augustus).

In de Melkweg Galerie een foto-expositie van Christien Jaspars. C'est la musique qui fait la photo is een hommage aan de wortels van de Afrikaanse wereldmuziek (t/m 29 juni).

Vanaf 3 juli toont de Melkweg Galerie i.s.m. het Fins Cultureel Centrum in Antwerpen Young in the Nordic Countries, een fototentoonstelling van jonge fotografen over jonge mensen in de landen van Noord-Europa. Met werk van Runi Brattaberg (Faroer Eilanden), Anna Danielsson (Zweden), Gedion Jeremiasson (Groenland), Jouka Lethola (Finland) e.a. Tot en met 24 augustus.

In het trappenhuis van het Veemgebouw hangen t/m 6 juli voor de locatie gemaakte portretten van Albert van Westing.

Twaalf jonge fotografen in opleiding presenteren hun gezamenlijke interpretatie van een fotografietentoonstelling in Fotogalerie 2,5 bij 4,5, Prinsengracht 356. Twaalf tegen de muur loopt t/m 29 juni.

In Maison Descartes ruim veertig kleurenfoto's van Patrick Gerbier. 'Corps d'ombres', t/m 13 juli.

In café de Balie exposeert Anya van Lit t/m 1 augustus foto's van de Sydney Lesbian and Gay Mardi Gras, gecombineerd met reisfoto's van Australië.

Delft

In het Legermuseum t/m 31 augustus Cold War, civiele verdediging in Nederland. Bart Sorgedrager fotografeerde schuilkelders en andere koude oorlog-zaken.

Enschede

Bij Stichting de Bank, Noorderhagen 48c, van 1 t/m 12 juli de tentoonstelling Britta Meyer, Autoren dieser Gruppe.

Helmond

Het Gemeentemuseum presenteert tot en met 21 september Anton Corbijn: Fotoos. Met foto's van Corbijn uit de wereld van de popmuziek, film en mode.

Leiden

In het Museum voor Volkenkunde vanaf 28 juni de fototentoonstelling Tour de Faso. Robert Knoth legde in 1995 de deelnemers van de negende editie van de Tour de Faso vast, Afrika's belangrijkste wielerwedstrijd. De renners worden geteisterd door hoge temperaturen en een straffe Sahelwind (de 'Harmattan'). De beloning voor de winnaar: een nieuwe fiets en een stageplaats in Frankrijk. De tentoonstelling loopt tot en met 10 augustus.

Rotterdam

Capi Lux Vak, Basisweg 42, toont t/m 24 juli polaroidfoto's van Robbert-Hans Beck rond het thema water en mode.

In het Nederlands Foto Instituut Respect voor individu: fotoreportages over oorlogen, massamoorden en ander geweld, gemaakt in conflictgebieden door vier fotografen: de Amerikaan Fazal Sheikh, de Fransman Gilles Peress, de Duitser Hartmut Wilkening en de Nederlander Petterik Wiggers, t/m 6 juli.

In Galerie Fotomania de expositie 'In alphabetical order' van de Duitser Mischa Kuball. Hoornbrekersstraat 22, t/m 29 juni.

Venlo

In Museum Van Bommel Van Dam t/m 31 augustus de tentoonstelling Amerikaanse Fotografie 1947-1997. Met werk van Harry Callahan, Aaron Siskind, Irving Penn, Ansel Adams, Arbus, Erwitt e.a.

Weesp

Fotogalerie M-31A (Middenstraat 31a) presenteert t/m 31 juli werk van jonge jazzfotografen: Alice Arnold, Thorsten Roth, Ssirus W. Pakdzad en Dirk W. de Jong. Portretten van Sonny Rollins, Dee Dee Bridgewater, Curtis Mayfield, Pharoah Sanders.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden