FOTOGRAFIE

In het Hollands Kaasmuseum t/m 31 oktober foto's van Annie van Gemert, die onderdeel zijn van het project Vrouwenwerk, n.a.v....

Alkmaar

Amsterdam

Foto's van Boris Michailov in het Stedelijk Museum, van 26 juni t/m 16 augustus.

Stay heet de tentoonstelling met foto's van Sanne Peper in galerie Parade, Prinsengracht 799. Tot en met 11 juli.

De laatste in de reeks tentoonstellingen in het Joods Historisch Museum t.g.v. 50 jaar Israël richt zich op de Iraëlische fotograaf Joel Kantor. Tot en met 11 oktober.

De vis in de boom is een fotodocumentaire over de volkeren in het Braziliaanse Amazonegebied. Corné Evers geeft een ander beeld dan men in het algemeen heeft over dit gebied. Met het gebruik van nieuwe technologie staan de indianen meer in de twintigste eeuw dan menigeen weet. Tot en met 5 juli in de Melkweg Galerie.

De expositie 'Personae' toont een serie portretten van de kunstenares Betsy Green, gemaakt met een camera uit 1890. Green onderzoekt de invloed van oude technieken op de veranderende beeldesthetica en interpretatie van de inhoud. In galerie Aschenbach, Bilderdijkstraat 165c, t/m 4 juli.

Eindhoven

In Galerie Penning, Geldropseweg 61B, hangen t/m 10 juli foto's van de Franse fotograaf en filosoof Yannig Hedel. Al twintig jaar fotografeert Hedel muren, façades en architectuur.

Groningen

Documentaire fotografie van de Amsterdamse fotografe Nida Jut, t/m 4 juli in Maupertuus, Laan Corpus den Hoorn 100.

USVA Noorderlicht Fotogalerie, Munnekeholm 10, stelde een tentoonstelling samen uit de foto's die door persfotografen zijn gemaakt tijdens de Groningse Oosterparkrellen. Tot en met 8 juli.

Huizen

In het museum Het Schoutenhuis foto's, die Ulay maakte van vrouwen tijdens hun werk. Tot en met 26 september.

Leiden

De tentoonstelling 5000 meter boven N.A.P. toont foto's van Just Schilder die een avontuurlijke fietstocht maakte door Tibet. Tot en met 2 augustus in het Rijksmuseum voor Volkenkunde, waar die tijd ook de tentoonstelling 'Naar Tibet met Kuifje' te zien is.

Marken

In het Marker Museum t/m 31 oktober portretfoto's die Diana Blok maakte in het kader van het project Vrouwenwerk n.a.v. 100 jaar Nationale Tentoonstelling Vrouw en arbeid.

Rotterdam

Andreas Techmann nam amateurvoetbalclub Teutonia-Überruhr uit Essen als onderwerp voor een reeks foto's die t/m 3 juli te zien is in het Goethe-Institut.

Veertig foto's van natuurfotograaf Frans Lanting uit zijn boek 'Oog in oog' hangen t/m 30 augustus in het Natuurmuseum, Westzeedijk 345.

Als onderdeel van het British Design Season in de Kunsthal t/m 9 augustus een tentoonstelling over Britse modefotografie van 1960 tot heden. Trends als 'Swinging London' in de jaren zestig, punk uit de jaren zeventig en de 'Hungry Look' uit de jaren negentig worden gepresenteerd met werk van onder anderen Helmut Newton, Corinne Day, Wolfgang Tillmans en Nick Knight.

Fotografe Marrie Bot legde in Een laatste groet uitvaart- en rouwrituelen vast van multicultureel Nederland. De tentoonstelling in het Museum voor Volkenkunde omvat een selectie van honderd zwartwitfoto's uit het gelijknamige fotoboek, t/m 31 december.

Eveneens in het Museum voor Volkenkunde de expositie This Used to be My Playground van de Yuk-Lin Tang, een Amsterdamse fotografe van Chinese afkomst. Het werk van Tang, die haar drie in Nederland wonende Chinese nichtjes volgde, belicht het samengaan van de Chinese en Nederlandse cultuur, t/m 4 oktober.

Woerden

In de kunstuitleen (Meulmansweg 27) Arts of Detail, een tentoonstelling van Brigitte van Hengel. Tot en met 7 augustus.

Zwolle

De Groningse fotograaf Max Werkman fotografeert mensen in bizarre of juist alledaagse omstandigheden. Van hem loopt t/m 25 september de tentoonstelling 'Mensen mensen wat een mensen'. In de Open Universiteit, Hogeschool Windesheim, gebouw G, Campus 2-6.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden