FOTOGRAFIE

Amersfoort..

Leo Divendal weet tuinen zo te fotograferen dat het abstracte landschappen lijken. FotoForum in de Elleboogkerk toont Divendals fotografie. Garden-frame, t/m 19 november.

Amsterdam

Koppen in de Brakke Grond, Nes 45, confronteert de bezoeker met 91 portretten op grootformaat van Bart Michielsen. Van 22 september t/m 12 november.

De ondoordringbaarheid van het beeld is onderwerp van de tentoonstelling Kogelvrij bij Galerie Van Zoetendaal, Lijnbaansgracht 109. Met foto's van o.a. Céline van Balen, Koos Breukel, Jan Luitjes en Niels Schumm. Tot en met 8 oktober.

Repetition: fotografen Miloushka Bokma, Hein Hage, Josie Sykes en Milette Raats werkten samen met vormgeefster Sarah Cromwell en een drukkerij. De vier geven ieder hun eigen visie op het onderwerp herhaling. Tot en met 1 oktober in expositieruimte Consortium, Oostelijke Handelskade 29 (www.repetition.nl).

De Noordzee is bron van inspiratie voor vele generaties van Nederlandse fotografen. De Nieuwe Kerk presenteert 150 originele foto's van de Nederlandse kuststrook, hoogtepunten uit de Nederlandse fotogeschiedenis, t/m 22 oktober.

In Huis Marseille (Keizersgracht 401) foto's van cineast Wim Wenders en zijn vrouw Donata, gemaakt in Havanna, aangevuld met werk van Robert van der Hilst over deze stad. Tot en met 1 oktober.

Groningen

Noorderlicht: Africa inside in het Fries Museum is de hoofdtentoonstelling op fotofestival Noorderlicht. De tentoonstelling biedt een introductie op hedendaags werk van fotografen uit Benin, Mali, Nigeria, Madagascar, Senegal en Ivoorkust. Tot en met 26 november.

Noorderlicht: in het Princessehof de Marokko-serie van de Engelse fotograaf Albert Watson, beroemd van zijn werk voor Rolling Stone en Vogue. Tot en met 22 oktober.

Rotterdam

Kunsthal: een overzicht van fotografe Germaine Krull (1897-1985), die zowat alle paden in de fotografie wel heeft bewandeld, variërend van avantgardistische montages tot fotoromans. Tot en met 22 oktober.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden