FOTOGRAFIE

Amersfoort..

Amsterdam

In het Stedelijk Museum vroeg werk, landschappen, portretten, architectuurfoto's en foto's van de vrouwenbeweging van Eva Besnyö, een van de pioniers van de moderne Nederlandse fotografie, t/m 16 januari.

In fotogalerie 2 1/2 bij 4 1/2 werk van Maarten van Schaik, van 9 december t/m 8 januari.

Jean-Christian Bourcart zwierf met verborgen camera door clubs in New York. Hij exposeert t/m 15 januari in galerie Reflex, Weteringschans 79a.

Foto's van de Apollo ruimtevluchten naar de maan (1968-1972) en nachtelijke scènes van Nederlandse fotografen in Huis Marseille, Keizersgracht 401, t/m 26 februari.

Cindy Marler fotografeerde vrouwelijke fotografen in Nederland. Tot en met 9 januari in de Melkweg Galerie, Lijnbaansgracht 234a.

Drie fotografen, Suky Best, Albin Höglund en Rommert Boonstra maakten een fotografisch verhaal in het Amsterdams Centrum voor Fotografie, t/m 18 december en van 5 t/m 8 januari.

Den Haag

Bekroonde foto's van Wildlife Photographer of the Year in het Museon, t/m 9 januari.

Groningen

Werk van Yvette Pothoff t/m 24 december in galerie Lichtzone, Oude Kijk in 't Jatstraat 36.

Hilversum

Kinderkamers van bijna-pubers, gefotografeerd door Louis Lemaire: 'Van playmobiel tot playmate' in het Dudok Centrum, Dudokpark 1, 12 december t/m 6 februari.

Hoorn

Het Fotoboek van de Eeuw. In het Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4, t/m 12 maart.

Leiden

In het Rijksmuseum voor Volkenkunde: werk van de Indonesische Kassian Cephas, fotograaf aan het hof van de Sultan in Yogyakarta, plus werk van zijn zoon, tot en met 24 april.

Rotterdam

In de Kunsthal t/m 6 februari werk van reclame- en portretfotograaf Frans Jansen: 'Grand tour'.

Nederlands Foto Instituut: 'Theater of Manners' van Amerikaanse fotografe Tina Barney, die haar familie en vrienden fotografeert en haar werk groot afdrukt, t/m 16 januari; Rince de Jong fotografeerde bejaarden die aan dementie lijden. Tot en met 9 januari.

In Boijmans Van Beuningen overzicht van het werk van de Amerikaanse Sharon Lockhart, met o.a. series die ze dit jaar maakte in Mexico en Brazilië. Haar films, zoals Teatro Amazonas, worden op gezette tijden vertoond. Tot en met 6 februari.

Utrecht

Werk van Lionel Wendt (Paris Photo) in galerie Ton Peek, Oudegracht 295. Tot en met 29 januari.

Veendam

In het Veenkoloniaal Museum, Winkler Prinsstraat 5, foto's van Oost-Groningen en van het Poolgebied door Bert Veeman van 12 december t/m 27 februari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden