FOTOGRAFIE

Amsterdam Het Stedelijk Museum presenteert onder de titel Shifting Views foto's uit de collectie, t/m 15 augustus...

Het Amsterdams Historisch Museum toont t/m 29 augustus een overzicht van de sociaal geëngageerde naoorlogse fotograaf Aart Klein.

In Galerie de Opsteker, Noorderstraat 61, exposeren fotografen van de Stichting Vak-Fotografie Nederland. Van 26 juni t/m 18 juli.

In het Amsterdams Centrum voor Fotografie, Bethaniënstraat 9, Dante Revisited & De Naakten van Hattonville, een dubbeltentoonstelling van Jean Ruiter. Tot en met 3 juli en van 18 t/m 21 augustus.

In opdracht van het Rijksmuseum en NRC Handelsblad maakte Celine van Balen portretten van kinderen van zeven. Tot en met 18 juli in het Rijksmuseum.

Den Haag

Het Haags Gemeentemuseum presenteert onder de titel Wols- de schilder als fotograaf foto's van Wols, t/m 15 augustus.

In de Haagse Kunstkring, Denneweg 64, de exposite Autonome Fotografie, met werk van zes Haagse fotografen, t/m 6 juli.

Helmond

J'aime la vie in het Gemeentemuseum toont 120 foto's van de Franse fotograaf Jacques-Henri Lartigue (1894-1986). Tot en met 12 september.

Nijmegen

Wim Isphording legde de wereld van de Islam vast. In het Bijbels Open Lucht Museum (Heilig Landstichting) een selectie van honderdtwintig foto's, t/m 2 november.

Rotterdam

Het Historisch Museum wijdt een tentoonstelling aan een belangrijke Rotterdamse persfotograaf uit de naoorlogse periode, Kees Molkenboer. Van 26 juni t/m 2 januari.

Begin vorig jaar presenteerden de fotograaf Ari Versluis en styliste Elly Uyttenbroek hun eerste 'Exactitudes': series van steeds twaalf portretten van bepaalde groeperingen, variërend van gabbers en zwervers tot bodybuilders en oudere vrouwen in regenjassen. In het Rotterdamse Centrum voor Beeldende Kunst een nieuwe reeks Exactitudes, geheel gewijd aan Rotterdamse jongeren anno 1999, tot en met 6 juli.

De Kunsthal: een tentoonstelling over fotograaf van de Koude Oorlog Alfred van Sprang, 26 juni t/m 5 september; een overzicht van 213 foto's van de onlangs overleden fotograaf Andreas Feininger, t/m 4 juli. Tegelijkertijd toont het nabijgelegen Natuurmuseum natuurstudies van Feininger.

Tilburg

Uit de cocon is een fototentoonstelling van Margriet Smulders in het Nederlands Textielmuseum over de productie van Tasar-zijde. Tot en met 12 september.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden