FOTOGRAFIE

Amersfoort..

Amsterdam

In Café De Balie van 16 januari tot half maart foto's van Marie-José Jongerius, die zich laat inspireren door 'de ontmoeting'.

Geënsceneerde foto's van Priscilla Bistoen (België) en Ardeshir Sourmehi (Iran/NL) in de Melkweg Galerie (Lijnbaansgracht 234a). Van 19 januari t/m 13 februari.

Fotogalerie 21/2 bij 41/2 (Prinsengracht 356) exposeert foto's van de beeldend kunstenaars Dominique Panhuyzen en F. Starik. Van 13 januari t/m 5 februari.

In Ayac's (Keizersgracht 166) foto's van Kim Bouvy 'over het bewegen, het stilstaan en het verdwalen'. Van 15 januari t/m 12 februari.

Foto's van de Apollo ruimtevluchten naar de maan (1968-1972) en nachtelijke scènes van Nederlandse fotografen in Huis Marseille, Keizersgracht 401, t/m 26 februari.

Tsja wat zullen we eten van fotojournalist Ben van Meerendonk in de Burcht (voorheen Nat. Vakbondsmuseum), Henri Polaklaan 9, geeft een beeld van het dagelijks leven in Nederland in de eerste jaren na WOII. Tot en met 27 februari.

Eindhoven

Negen deelnemers aan de port-foliocursus 1999/2000 van het Centrum voor de Kunsten Eindhoven exposeren hun fotowerken bij het centrum aan de Stratumsedijk 22. Port-folio, 15 januari (11.30 uur) t/m 19 februari.

Groningen

In het Natuurmuseum van 15 januari t/m 12 maart dia's van Antonio Quintero die zich het lot van sledehonden in het Noordwesten van Canada heeft aangetrokken.

Werk van Rein Paalman in galerie Lichtzone, Oude Kijk in 't Jatstraat 36. Tot en met 30 januari.

Hoorn

Lezers van landelijke en regionale dagbladen zonden ruim 70 duizend foto's in voor Het Fotoboek van de Eeuw. Het Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4, toont honderden geselecteerde foto's. Tot en met 12 maart.

Leeuwarden

Foto's van Alexandra Rouppe van der Voort en Petra Vlasman in het Fries Museum, t/m 23 januari.

Leiden

In het Rijksmuseum voor Volkenkunde: werk van de Indonesische Kassian Cephas, fotograaf aan het hof van de Sultan in Yogyakarta, plus werk van zijn zoon, t/m 24 april; foto's van China door Ellen Thorbecke (1932-1935), correspondente van Berlijnse kranten en later echtgenote van de Nederlandse ambassadeur.

Maastricht

Foto's van Rob Lange, 'Rain poetry', in de stadshal Centre Céramique, Avenue Céramique 50, t/m 12 maart.

Rotterdam

Portretten van Rineke Dijkstra, Erwin Olaf, August Sander, en Arie Versluis & Ellie Uyttenbroek op de tentoonstelling Schijn en wezen in het Nederlands Foto Instituut. Van 15 januari t/m 19 maart.

In de Laurenskerk t/m 25 januari een presentatie van World Press Photo.

In Boijmans Van Beuningen werk van de Amerikaanse Sharon Lockhart, die dit jaar reportages maakte in Mexico en Brazilië. Haar films, zoals Teatro Amazonas, worden op gezette tijden vertoond. Tot en met 6 februari.

Tilburg

Foto's van concerten, dance-events, bands en dj's in O13 door Minco den Heyer, in O13 Café, Veemarktstraat 44, t/m 21 januari.

Utrecht

Werk van Lionel Wendt (Paris Photo) in galerie Ton Peek, Oudegracht 295. Tot en met 29 januari.

Veendam

In het Veenkoloniaal Museum, Winkler Prinsstraat 5, foto's van Oost-Groningen en het Poolgebied door Bert Veeman, t/m 27 februari.

Vlaardingen

Galerie In Beeld (Landstraat 57) presenteert recente fotowerken van Paul & Menno de Nooijer. Van 15 januari t/m 13 februari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden