FOTOGRAFIE

Alkmaar..

Amersfoort

Fotoforum exposeert 'De allermooiste foto van de wereld' met teksten van Johan de Vos (uit de Volkskrant), in de Elleboogkerk, Langegracht 36. Tot en met 30 januari.

Amsterdam

Jean-Christian Bourcart zwierf met verborgen camera door clubs in New York. Hij exposeert t/m 15 januari in galerie Reflex, Weteringschans 79a.

Foto's van de Apollo ruimtevluchten naar de maan (1968-1972) en nachtelijke scènes van Nederlandse fotografen in Huis Marseille, Keizersgracht 401, t/m 26 februari.

Cindy Marler fotografeerde vrouwelijke fotografen in Nederland. Tot en met 9 januari in de Melkweg Galerie, Lijnbaansgracht 234a.

'Forbidden city' van Jean-Christian Bourcart in Reflex, Weteringschans 79a. Tot en met 15 januari.

Fotografie van Jan Cremer: 'Unseen Eye' in galerie Parade, Prinsengracht 799, t/m 15 december.

Matthijs Blonk exposeert reisfoto's t/m 31 december in de Centrale Bibliotheek (Prinsengracht).

Suky Best, Albin Höglund en Rommert Boonstra maakten een fotografisch verhaal, dat wordt geëxposeerd in het Amsterdams Centrum voor Fotografie, t/m 18 december en van 5 t/m 8 januari.

Panorama's van Wim Wenders en Bob Karhof, in de Melkweg galerie.

Foto's van de Bengaalse Azizur Rahim Peu, t/m 16 januari in het Tropenmuseum: Kinderarbeid in Bangladesh.

Berg en Dal

In het Afrika-Museum, Postweg 6, Vrouwen van Zuid-Afrika van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Peter Magubane. Tot en met 31 januari.

Den Haag

Bekroonde foto's van Wildlife Photographer of the Year in het Museon, t/m 9 januari.

Groningen

Beelden waarin de invloed van de media duidelijk zichtbaar is van Yvette Pothoff t/m 24 december in galerie Lichtzone, Oude Kijk in 't Jatstraat 36.

Met 'Sales Pitch' geeft Mike Golding een beeld van de markteconomie en het effect daarvan op onze cultuur, t/m 17 december in USVA Noorderlicht Fotogalerie.

Haarlem

In het Spaarnestad Fotoarchief een beeld- en fototentoonstelling over communicatie in de 20ste eeuw: Woord in beeld. Tot en met 23 januari.

Hoorn

Lezers van landelijke en regionale dagbladen zonden ruim 70 duizend foto's in voor Het Fotoboek van de Eeuw. In Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4, t/m 12 maart.

IJsselstein

Honderd portretten van markante IJsselsteiners in het Stadsmuseum, t/m 2 januari. Daarnaast portretten door Huib Veldhuijsen.

Leiden

In het Rijksmuseum voor Volkenkunde: werk van de Indonesische Kassian Cephas, fotograaf aan het hof van de Sultan in Yogyakarta, t/m 24 april; foto's van China door Ellen Thorbecke (1932-1935).

Rotterdam

In de Kunsthal tot en met 6 februari werk van reclame- en portretfotograaf Frans Jansen: 'Grand tour'.

Nederlands Foto Instituut: 'Theater of Manners' van Amerikaanse fotografe Tina Barney, die haar familie en vrienden fotografeert en haar werk groot afdrukt, t/m 16 januari; Rince de Jong fotografeerde bejaarden die aan dementie lijden. Tot en met 9 januari.

Werk van Boris Becker (Felder) en Claudio Hils (Neuland) in het Goethe Institut, t/m 15 december.

In Boijmans Van Beuningen overzicht van het werk van de Amerikaanse Sharon Lockhart, met o.a. series die ze dit jaar maakte in Mexico en Brazilië. Haar films, zoals Teatro Amazonas, worden op gezette tijden vertoond. Tot en met 6 februari.

Alledaags Rotterdam zijn persfoto's uit 1945-1960 van Rotterdammer Kees Molkenboer, die onder meer fotografeerde voor De Waarheid. In het Historisch Museum, t/m 2 januari.

Tilburg

Fotowerken van Sophie Apécéchéa en Paul Bogaers in FAXX Podium voor Hedendaagse Kunst, Dunantstraat 1, tot en met 12 december.

Utrecht

Werk van Lionel Wendt (Paris Photo) in galerie Ton Peek, Oudegracht 295. Tot en met 29 januari.

Vlaardingen

Tjarda Sixma exposeert tot en met 19 december in galerie In Beeld, Landstraat 57.

Zeist

Foto's uit de collectie Kraal: 'Zeist terug in de tijd' in Slot Zeist, Zinzendorflaan 1. Tot en met 9 januari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden