FOTOGRAFIE

De Iraanse fotografe Giti Entezami exposeert (mode)foto's in de Mozes en Aäronkerk, van 6 t/m 13 maart...

Amsterdam

Vrijdagavond wordt in de Vondelkerk de PANL-Award uitgereikt. De 176 genomineerde foto's voor deze Photographers Association of the Netherlands-prijs, zijn tot en met 12 maart tentoongesteld. Eerdere winnaars van de prijs waren onder anderen Inez van Lamsweerde en Rineke Dijkstra.

Zonder einde is een tentoonstelling van Jet Scheepers over de plaats van de dood in het dagelijks leven. Ze fotografeerde de afgelopen twee jaar op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam. Tot en met 20 maart in de Amstelkerk.

In Fotogalerie 21/2 bij 41/2 (Prinsengracht 356) Naar de natuur, twee presentaties van Goos Bronkhorst en Marieke van Diemen. Tot en met 21 maart.

Kunsthandel en antiquariaat Van Duyvendijk & Brouwer, Nieuwe Spiegelgracht 46, houdt tot en met 7 maart een verkooptentoonstelling van originele 19de-eeuwse fotografie, waaronder een vroege zoutdruk van Bayard, getiteld 'Gezicht op Parijs' uit 1849.

De groepstentoonstelling Private landscapes in het Amsterdams Centrum voor Fotografie, Bethaniën-

straat 9, brengt ego-documenten bijeen van zes vrouwelijke fotografen: Cornelie Tollens, Marie-José Jongerius, Pépé Smit, Frederieke Jochems, Jenny E. Wesly en Ellen Mandemaker. Tot en met 14 maart.

In het Theatermuseum in het Theater Instituut Nederand een historisch overzicht van de dansfotografie in Nederland.

Breda

Fotograaf Michel Szulc-Krzyzanowki verwierf in de jaren zeventig internationale faam met zijn fotosequenties, maar raakte daarna in een artistieke crisis. Hij stopte abrupt met de sequenties en maakte vanaf die dag alleen nog maar portretten en reportages. In De Beyerd Vista, vijfentwintig nieuwe werken van Szulc-Krzyzanowki, foto's die hij maakte in Mexico, in kleur en zwart-wit. Tot en met 19 april.

Den Haag

In het nieuwe gebouw van de Haagse Hogeschool, is de fotocollectie van de Hogeschool te zien met 130 foto's van onder anderen Teun Hocks, Andreas Gursky en Anton Corbijn. Johanna Westerdijkplein 75, voor onbepaalde tijd.

Groningen

De foto's van Arnold Hoogendorp zijn samengesteld uit heel alledaagse dingen, alleen hij 'ziet' ze anders. Fotogalerie Lichtzone, Haddingestraat 16, toont foto's van Hoogendorp. Van 5 maart t/m 29 maart.

Searching for Honey, Digging for Gold omvat acht digitale tweeluiken en portretten van Pien Kranenburg, van 6 maart t/m 1 april in de USVA Noorderlicht Fotogalerie, Munnekeholm 10.

Rotterdam

In de Kunsthal de 'systematische' groepsportretten van fotograaf Ari Versluis en styliste Ellie Uyttenbroek. Versluis en Uyttenbroek hebben de afgelopen vier jaar bijna systematisch mensen uit 26 verschillende groeperingen van de straat geplukt en gefotografeerd, variërend van gabbers en oma's, tot skaters, zwervers en bodybuilders. Exactitudes, t/m 19 april.

Utrecht

Koen Wessing fotografeerde de Woodaabe-Peulnomaden uit het noorden van het Afrikaanse Niger, die zichzelf 'de mooiste wezens ter wereld' vinden. Een tentoonstelling hiervan, t/m 29 maart in Rasa.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden