FOTOGRAFIE

Fotoforum presenteert zes fotografen die hun visie geven op het thema bouwen. Foto's van Jan Versnel, Jannes Linders, Thijs Wolzak, Anneke in 't Veld, Bea de Visser en Daniëlle Kwaaitaal zijn op billboardformaat op het bouwterrein van de KPN aan de Stationstraat geplaatst, van 3 oktober t/m 20 november....

Amersfoort

Amstelveen

Acht Belgische en Nederlandse jonge fotografen exposeren werk in gemeentelijk expositiecentrum Aemstelle, Amsterdamseweg 441, t/m 18 oktober.

Amsterdam

Voor de klik van moment is de titel van een fotoboek en een tentoonstelling in de Melkweg Galerie met foto's die Bob Bronshoff maakte van de Nederlandstalige popgroep De Dijk, 1 oktober t/m 1 november.

In de Brakke Grond dansfoto's van Bruno Vandermeulen. Op de tentoonstelling hangen foto's van vijf voorstellingen uit de reeks Ultima Vez van de Vlaamse theatermaker, choreograaf, fotograaf en filmmaker Wim Vandekeybus, 2 oktober t/m 22 november.

De Stichting Beeldende Kunst houdt in de vestiging Centrum aan de Nieuwe Herengracht 23, voor de vijfde maal een Weekend voor de fotografie waarin steeds twee fotografen centraal staan. Op 2, 3 en 4 oktober zijn dat Winfred Evers en Martin Thomas.

In het Stedelijk Museum 55 foto's van Thomas Struth (1954), een toonaangevende hedendaagse Duitse fotograaf, t/m 22 november.

Modefoto's van Tom van Heel, genomen in de ambiance van de Beurs van Berlage, t/m 18 oktober in de toren van diezelfde Beurs.

De visie van fotografen Diana Blok, Cornelie Tollens en Desirée Dolron op de zeven hoofdzonden in het Amsterdams Centrum voor Fotografie. Daar is ook werk van eindexamenstudenten te zien tot en met 2 oktober.

De laatste tentoonstelling in het Joods Historisch Museum t.g.v. 50 jaar Israël is er een over de Israëlische fotograaf Joel Kantor, t/m 11 oktober.

In het Consortium in pakhuis Wilhelmina (Oostelijkse Handelskade 29) Sudden Summer met nieuw werk van zeven jonge fotografen: Elspeth Diederix, Tim Gutt, Marie-José Jongerius, Martine Stig, Anuschka Blommers/Niels Schumm en Raimond Wouda, t/m 18 oktober.

Rotterdam

In de Kunsthal foto's van Francesca Woodman, t/m 15 november.

In het Nederlands Foto Instituut SubUrban Options: in hoeverre beïnvloedt fotografie het denken over verstedelijking, t/m 1 november; Borderland 1992-1998, landschapsfotografie op het grensgebied van cultuur en natuur van Anja de Jong, t/m 8 november.

Utrecht

In galerie Ton Peek Photography panorama-foto's van Noord-Afrika uit 1890 en 1910 van A. Bougault, tot en met 3 oktober.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden