FOTOGRAFIE

Almere..

Annaleen Louwes fotografeerde uiteenlopende mannen uit Almere. In De Paviljoens, Odeonstraat 3, hangen de meer dan levensgrote portretten, t/m 17 oktober. Op 26 september, van 11 tot 12 uur, fotografeert Louwes mannelijke bezoekers (reserveren).

Amsterdam

Het Tropenmuseum toont t/m 18 oktober met Saúde (gezondheid) foto's van de Braziliaanse fotojournalist Sebastiao Salgado, die drie indianenvolken in het Amazonegebied in beeld bracht voor Artsen zonder Grenzen.

Found footage zijn foto's van Leoni Oostvogel t/m 2 oktober in galerie Parade, Prinsengracht 799.

Stichting Zeven stelt in de Westergasfabriek met Openbare Verlichting het werk van elf jonge kunstenaars ten toon, met o.a. Frank Kok, Raymond Wouda en Martine Stig en Herman Loeven, van 24 september t/m 3 oktober.

Avalanche! toont werk van 20 fotografen in het Amsterdams Centrum voor Fotografie, Bethaniënstraat 9. Tot en met 8 oktober.

Amersfoort

In Museum Flehite, Westsingel 50, de fraaiste stadsgezichten van rond 1900, samen met recente foto's van diezelfde plekken, gefotografeerd door fotokring Eemland. Tot en met 10 oktober.

Fotoforum presenteert in de Elleboogkerk een serie portretten van Elvis-bezoekers op Graceland door Auke Vleer. Tot en met 7 november.

Breda

Prima secunda, betekenis op het tweede gezicht is fotografie die raakvlakken heeft met de beeldende kunst. Met foto's van Sophie Apécéchéa, Paul C. Bogaers, Maartje Frenken en Marloes Hoogenstraaten in de Nieuwe Brabantse Kunst Stichting, Reigerstraat 16, t/m 24 oktober.

Groningen

Op 26 september vindt in de Korenbeurs de Groninger Fotokijkdag plaats, waarbij Groningers en mensen uit de buurt van Groningen hun eigen amateur- en professionele foto's uit de periode 1840-1914 kunnen laten zien. Uit de meegebrachte foto's wordt een tentoonstelling samengesteld: In het licht van Groningen, die vanaf het einde van de dag t/m 31 oktober te zien is in de Korenbeurs.

Oh Tokyo! (I'm on my way) is een expositie van foto's van Japan door Thom Hoffman in fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in 't Jatstraat 36. Van 25 september t/m 31 oktober.

Maupertuus toont van 25 september t/m 31 oktober fotowerken uit de series The Office en Frame Story van Ruud van Empel.

Rotterdam

De Kunsthal toont met Enduring Spirit 24 portretten door Phil Borges, die zich richt op bedreigde culturen en stammen in Tibet, Ethiopië, Mexico etc. Tot en met 21 november.

Nederlands Foto Instituut t/m 7 november: Hannes Wallrafen bewerkte foto's uit de albums van Geldropse families in de jaren vijftig en zestig (Kleine Zaal); Onuitwisbaar beeld toont foto's van gebieden na oorlog en genocide door Simon Norfolk en Gilles Peress, o.a. van de massagraven in Bosnië. Warchild liet kinderen in oorlogsgebieden hun leven fotograferen met wegwerpcamera's. Tot en met 3 november.

Utrecht

Anton Rohrbach exposeert panoramafoto's (zoutdrukken) van een brugconstructie in Hongarije, in Ton Peek Photography, Oudegracht 295. Van 24 september t/m 13 november.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden