Fotografen zoeken de migrant in ons allemaal

2015 was het jaar van de migrant. Grote groepen Syriërs, Afghanen en Eritreeërs raakten op drift en brachten Europa in verlegenheid. VKFoto gaat op zoek naar de migrant in ons allemaal.

Redactie
null Beeld Mike Roelofs
Beeld Mike Roelofs

Fortuin in de woestijn van Abu Dhabi

Het gros van de inwoners van Abu Dhabi komt van buiten. Westerse expats leven er als God in Frankrijk. Migranten uit de derde wereld werken zich een slag in de rondte. Hun werktijden zijn dezelfde als veel openingstijden: 24/7. Lees hier het scrollverhaal van Olaf Tempelman, met foto's van Daniel Rosenthal.

Rijke expats in Abu Dhabi. Beeld Daniel Rosenthal
Rijke expats in Abu Dhabi.Beeld Daniel Rosenthal

Grenzen van Fort Europa

Tegen migratie zijn is als iets hebben tegen de wind. Zorg maar eens dat die ophoudt met waaien. Lees hier het scrollverhaal van Olaf Tempelman, met foto's van Henk Wildschut.

null Beeld Henk Wildschut
Beeld Henk Wildschut

Brabanders in Canada

Ze praten nog steeds plat Brabants en prakken hun eten. 56 jaar wonen Jos en Zus van der Horst in Canada. Buitenshuis zijn ze Canadees met de Canadezen. Lees hier het scrollverhaal van Jaap Stam, met foto's van Mike Roelofs.

Zus en Jos van der Horst, geflankeerd door hun dochter Michelle en zoon Jeff. Onder (v.l.n.r.): In Sarnia, hun eerste woonplaats in Canada; Jos in het immigrantenhostel in Australië; afscheid in Rotterdam; op de sibajak in de haven vlak voor de afvaart. Beeld Mike Roelofs
Zus en Jos van der Horst, geflankeerd door hun dochter Michelle en zoon Jeff. Onder (v.l.n.r.): In Sarnia, hun eerste woonplaats in Canada; Jos in het immigrantenhostel in Australië; afscheid in Rotterdam; op de sibajak in de haven vlak voor de afvaart.Beeld Mike Roelofs

Het succes van multicultureel Londen

De Indiase diaspora is het succesverhaal van immigranten in Engeland. Chicken tikka masala is zelfs uitgeroepen tot het nationale gerecht. De pubs langs Staines Road, een doorgangsweg in het zuidwesten van Londen, sterven langzaam uit. Lees hier het scrollverhaal van Patrick van IJzendoorn, met foto's van Julius Schrank.

China Town hartje Londen. Beeld Julius Schrank / de Volkskrant
China Town hartje Londen.Beeld Julius Schrank / de Volkskrant

Nederlanders van nu door de ogen van een Belg

De Nederlander is niet meer blank. Het resultaat van eeuwen migratiegeschiedenis en een godsgeschenk voor een fotograaf. De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren portretteerde mensen uit het Nederland van nu. Bekijk hier zijn foto's en lees zijn verhaal.

Amarjitsinthi Sohal (60) - Indiaas (Punjab) Beeld Stephan Vanfleteren
Amarjitsinthi Sohal (60) - Indiaas (Punjab)Beeld Stephan Vanfleteren

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden