Fotograaf

In de Volkskrant van 29 september is een artikel gepubliceerd met de titel 'Bekijk ze nou eens als echte fotografen'....

AMSTERDAM Alex de fotograaf

In het artikel wordt de indruk gewekt dat ik zou hebben meegewerkt aan het boek van fotograaf Erik Kessels. Dat is niet juist. Erik Kessels heeft mij niet om toestemming gevraagd een portret van mij te mogen maken en dit portret in een boek te publiceren.

Verder distantieer ik mij uitdrukkelijk van de tekst die bij mijn foto is geplaatst. Als fotograaf Alex heb ik een zeer goede naam opgebouwd. Ik werk al meer dan tien jaar als straatfotograaf op het Leidseplein. Omdat iedereen mij in die omgeving kent, heb ik nog nooit mensen achtervolgd met het verzoek of ik foto's van hen mag maken. Omdat er veel vertrouwen in mijn werk bestaat, verwijzen eigenaars van horeca-gelegenheden en portiers mensen juist naar mij door.

Anders dan het artikel suggereert, bezit ik de Nederlandse nationaliteit en spreek ik de Nederlandse taal vloeiend. Verder heb ik al mijn zaken keurig op orde. De door de Volkskrant geciteerde opmerkingen van Erik Kessels wekken helaas een geheel andere suggestie.

Via deze brief wilde ik een en ander dan ook graag even rechtzetten; ik heb namelijk nogal wat opmerkingen van mijn omgeving op het artikel gekregen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden