Forse beloningsverschillen in laagste salarisschaal

Tussen bedrijven bestaan grote verschillen in salaris voor laaggeschoolden. Bij de Rabobank is het jaarinkomen in de onderste schaal ruim 32 duizend euro. Het laagste jaarsalaris bij Post NL (voorheen TNT) bedraagt slechts dik 18 duizend euro.

Dat blijkt uit een analyse van FNV Bondgenoten en FNV Bouw naar de laagste salarisschalen bij 50 grote bedrijven. De vakbond gebruikt deze om de loonkloof met de topbestuurders te berekenen.

Gemiddeld ontvangen werknemers in de laagste salarisschaal 26.174 euro per jaar. Ter vergelijking: het modale jaarsalaris in Nederland bedraagt 33 duizend euro. De jeugdsalarissen of extra toeslagen zijn bij het onderzoek buiten beschouwing gelaten. FNV heeft niet uitgezocht hoeveel werknemers er in de laagste schalen zitten.

Vooral de salarisverschillen in de bancaire sector lopen flink uiteen. Waar een werknemer bij de Rabobank in de laagste salarisschaal maximaal 32.513 duizend euro kan verdienen, ontvangt de laagstbetaalde bij ABN Amro slechts 24.500 euro per jaar. Circa 75 medewerkers bij de staatsbank ontvangen nog dit inkomen, stelt onderzoeksbureau Basis & Beleid dat de gegevens voor de vakbond verzamelde. Bij het door de staat ondersteunde ING bedraagt het laagste jaarinkomen 27.700 euro.

'De onderste salarisschalen in de financiële sector worden nauwelijks meer gebruikt', zegt bestuurder Fred Polhout van FNV Bondgenoten. 'Door uitbesteding van laaggeschoold werk als horeca en schoonmaak zijn deze salarisschalen in ongerede geraakt. Die trend zie je in meer sectoren.'

De Rabobank heeft kennelijk meer taken uitbesteed en gebruikt de laagste salarisschalen nog minder, denkt de vakbondsbestuurder. De onderste salarisschalen bij de Rabobank liggen ook iets hoger dan bij andere banken.

Naast de Rabobank belonen ook Heineken en Unilever hun laaggeschoolde werknemers relatief goed. Bij Shell, dat te boek staat als een gulle werkgever, blijft het laagste salaris steken op 26.351 euro. Wie in ploegendienst werkt, kan dit inkomen wel verder verhogen.

Shell betaalt voor hooggeschoold personeel wel aanzienlijk meer. Tussen bouwbedrijven als BAM en Heijmans zijn er geen salarisverschillen, omdat ze dezelfde cao-schaal hanteren.

Naast TNT - inmiddels gesplitst in Post NL en TNT Express - keren ook Randstad en Grontmij lage salarissen uit. Voor Ahold, waar veel jongeren tegen lagere salarissen werken, bedraagt het laagste jaarloon voor een volwassen kracht circa 22 duizend euro.

Niet alleen de beloning van topfunctionarissen varieert sterk per bedrijf. Hetzelfde geldt voor de onderste salarisschalen. Vooral bij banken zijn grote verschillen. (Tekst Xander van Uffelen, foto thinkstock)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden