Folkert Jensma wordt nieuwe hoofdredacteur NRC Handelsblad

Folkert Jensma (38) wordt de nieuwe hoofdredacteur van NRC Handelsblad. De redactieraad draagt hem vandaag voor aan de redactie. De directie van de Dagbladunie, uitgever van NRC Handelsblad, moet de benoeming nog bekrachtigen, maar naar verwachting levert dit geen problemen meer op....

FOKKE OBBEMA

Van onze verslaggever

Fokke Obbema

AMSTERDAM

De keuze voor Jensma wordt bevestigd door diverse ingewijden bij de krant. Gijsbert van Es, voorzitter van de redactieraad, wil nog geen commentaar geven. 'Dat kan niet eerder dan woensdag.' Jensma was wegens ziekte niet bereikbaar.

De Leidse jurist Jensma wordt bij NRC Handelsblad de opvolger van Ben Knapen, die voor een functie bij Philips heeft gekozen. Aanvankelijk was Marc Chavannes, de NRC-correspondent in Parijs, de voornaamste kandidaat, maar hij bleek bij een deel van de redactie niet goed te liggen.

Jensma begon zijn carrière bij het Leidse universiteitsblad Mare, een kweekvijver van NRC-talent. Eenmaal bij de Rotterdamse krant werkte hij onder meer in Den Haag, waar hij parlementair redacteur was en het ministerie van Justitie volgde. Daarna werd hij benoemd tot correspondent in Brussel.

Hij is nu chef van het Zaterdags Bijvoegsel.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden