FNV scoort te makkelijk op Vrouwendag

Agnes Jongerius, vice-voorzitter van de FNV, roept op Vrouwendag op tot betaalbare en voor iedereen toegankelijke kinderopvang (Forum, 8 maart)....

Noëlle Haitsma

Voorbeeld: De kinderopvang wordt duurder voor ouders, omdat slechts een van de werkgevers een bijdrage levert op basis van de kinderopvangregeling. Is het dan niet aan de vakbonden om hard te onderhandelen, zodat er in iedere CAO een goede kinderopvangregeling komt? Dan is de FNV/Abvakabo-eis bij de onderhandelingen over een CAO - laat de werkgevers die wel een bijdrage leveren dan ook opdraaien voor de kosten van de niet-betalende werkgevers - toch in strijd met de eigen doelstelling bij alle werkgevers een goede kinderopvangregeling te bewerkstelligen?

In dat geval worden de werkgevers die niet bijdragen niet gestimuleerd een 'eigen' regeling te treffen. En nu deze FNV-eis, compensatie bij een ontbrekende werkgeversbijdrage, ook in de CAO-kinderopvang dreigt te worden opgenomen, wordt die volgens de bonden toch al zo dure kinderopvang alleen nog maar kostbaarder.

Ongeveer 70 procent van de kosten van kinderopvang zijn de personeelskosten. Daarmee zijn de vakbonden, zoals FNV/Abvakabo, een meer dan belangrijke factor in de hoogte van de kosten van de kinderopvang. Door de invoering van de wet Kinderopvang is de onzekerheid van de vraag naar kinderopvang enorm toegenomen.

Voeg daarbij de ingewikkelde administratie en de financiële bijdrage die van de ouders wordt verwacht, en het resultaat is dat veel kinderopvangorganisaties in een lastige financiële positie terechtkomen.

Met bijvoorbeeld de flexwet is het voor bedrijven mogelijk soepelerer in te spelen op de vraag naar kinderopvang. Helaas, de CAO Kinderopvang heeft nog tientallen aanvullende artikelen op de wet waardoor ondernemers niet kunnen inspelen op allerlei vragen van de markt. Het onherroepelijke gevolg: faillissementen en bijbehorende ontslagen, waardoor de schaarste en dus de kosten (!) van kinderopvang weer toenemen en we dankzij het gebrek aan langetermijnvisie bij deze bonden, teruggaan naar af.

Kortom: alle ouders, en niet alleen vrouwen, hebben meer baat bij juiste informatie en vakbonden die op basis van visie onderhandelen, dan bij het 'paaien' van de achterban.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden