FNV-bestuurder: laat werkgever WW betalen

AMSTERDAM (ANP) - Werkgevers moeten de werkloosheidsuitkering voor ontslagen werknemers betalen. Dat bepleit Ton Heerts, vicevoorzitter van de FNV, dinsdag in een interview in de Volkskrant.

Hij verwacht dat werkgevers zich dan meer zullen inspannen om hun ontslagen werknemers aan een andere baan te helpen. Heerts verwijst naar het succes van de Ziektewet en de nieuwe regels voor arbeidsongeschikten. Nu bedrijven de kosten daarvan zelf dragen, is het verzuim sterk verminderd.

De WW is een werknemersverzekering. ,,Dat moet geen overheidstaak zijn, maar de verantwoordelijkheid van één van de sociale partners'', zegt Heerts. Hij wil de rol van de overheid beperken tot het vaststellen van de hoogte en duur van de uitkeringen en de eisen waaraan moet worden voldaan om een uitkering te krijgen.

Niet enthousiast

De werkgevers zijn niet enthousiast. Werkgeversvereniging VNO-NCW is wel bereid erover te praten op voorwaarde dat ook over versoepeling van het ontslagrecht worden gesproken, iets waar de werkgevers al veel langer voor pleiten. De FNV legt de kosten van de WW wel erg eenzijdig bij de werkgever, zegt directeur Niek Jan van Kesteren van VNO-NCW. Hij noemt het een ,,verregaande benadering. Als we daarover praten, dan ook over het ontslagrecht. Die twee zijn nauw met elkaar verweven.

MKB Nederland ziet niets in het idee van Heerts. Het is voor de werkgevers buitengewoon kostenverhogend en het is niet bevorderlijk voor de werkgelegenheid, meent Alfred van Delft van de koepel voor het midden- en kleinbedrijf. De FNV legt de verantwoordelijkheid te veel bij de werkgever, vindt hij.

Samen verantwoordelijk

Nu voert uitkeringsinstituut UWV de WW uit. Volgens Heerts kan het aantal WW-uitkeringen aanzienlijk omlaag, als werkgevers en werknemers samen verantwoordelijk voor de WW worden. ,,Niet alleen door samen premie te betalen, maar ook door eisen te stellen aan het voorkomen van ontslag. Bijvoorbeeld door scholing van de werknemer. Door werknemers zo nodig naar nieuw werk te laten begeleiden. Van werk naar werk, zoals dat in jargon heet'', zegt Heerts.

Werkgevers zouden dan gaan beseffen dat uitgaven aan scholing en begeleiding naar ander werk goedkoper zijn dan de kosten van een WW-uitkering. Het is Heerts om het even waar een WW-verzekering wordt ondergebracht. Dat kan bij een verzekeraar of het publieke UWV.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden