Fitte Kadhafi als vanouds in het offensief

De CIA heeft de Amerikaanse minister van Handel Ron Brown vermoord. Zwarte en blanke Amerikanen zullen hun eigen staten afbakenen....

THE GUARDIAN

The Guardian

TRIPOLI

Met zijn 55 jaar, zijn doorgroefde gelaat, zijn dunner en grijzer wordend haar, zag hij er eigenlijk best goed uit, alle berichten over een slechte gezondheid ten spijt.

De man die het Westen zo graag haat, betaalde gisteren met gelijke munt terug. Hij waarschuwde dat Libië niet langer zaken zal doen met westerse bedrijven. Dat betekent dat die bedrijven de kans missen om een serie vliegtuigen te leveren en een 600 kilometer lange spoorweg aan te leggen.

'We zullen ze van India, China, Rusland en Japan kopen, want iedere keer als er politieke onenigheid is met de westerse landen, stoppen zij met het sturen van reserve-onderdelen', zei hij.

De Libische leider haalde fel uit naar hen die de 'zogenaamde vredestop' in Egypte bijwoonden. Volgens hem maakte die top de weg vrij voor de Israëlische bombardementen op Libanon. 'Allen die het Sharm al-Sheikhoverleg bijwoonden zijn verantwoordelijk voor de moord op de Libanese kinderen', zei hij.

De kolonel sprak tussen het puin en verwrongen metaal van zijn voormalige huis in de Azziziya-kazerne die deze week precies tien jaar geleden door toestellen van de Verenigde Staten werd gebombardeerd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden