'Financiers FC Twente willen af van drietal in clubleiding'

Binnen FC Twente is een conflict ontstaan tussen een groep financiers en de clubleiding. Volgens Tubantia willen de geldschieters, onder aanvoering van Dik Wessels, af van directeur Onno Jacobs en commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts. Ze zouden het vertrouwen hebben verloren in het drietal.

Interim-directeur Onno Jacobs van FC Twente.Beeld anp

Schutrups zou uiteindelijk wel mogen blijven, maar niet als voorzitter van de raad van commissarissen.

Belangrijke reden voor het verlies in vertrouwen is volgens Tubantia het feit dat de drie akkoord zijn gegaan met het betalen van een schadevergoeding van 1,7 miljoen euro aan de andere clubs uit de eredivisie. Ook zou een aantal ondernemers die garant staan hekelen het feit dat de door hen afgegeven garantstelling waarschijnlijk spoedig moet worden aangesproken door de club.

Meningsverschil

Wessels en een aantal andere zakenlieden hebben zich garant hebben gesteld voor 12 miljoen euro. Wessels verstrekt FC Twente zelf een lening van 4 miljoen en staat ook nog eens voor 4 miljoen garant. Daarmee is hij de grootste van de circa vijftien zakenlieden die een borgstelling hebben afgegeven.

Wessels bevestigt in Tubantia niet dat hij uit is op het vertrek van het drietal. 'Het klopt dat er een behoorlijk verschil van mening is. Maandagavond praten wij als garantstellers met elkaar en moet FC Twente ons cijfers presenteren. Daar hangt veel van af. Ik haak niet af als het om geld gaat, absoluut niet. Maar ik wil wel plezier hebben en niet nog meer ellende aan de kop, want dat heb ik al genoeg gehad.'

Een woordvoerder van FC Twente verklaart dat de vereniging uit Enschede de andere clubs uit de eredivisie wel tegemoet moest komen. 'Onze bestuurders hebben die claim van Eredivisie CV van 5 miljoen weten terug te brengen naar 1,7 miljoen, maar aan betalen was niet te ontkomen. We hebben de garantstellers nu een vorm van toezicht aangeboden en hopen er men hen uit te komen. Maar terug naar de tijd van 'wie betaalt bepaalt' is op basis van onze nieuwe statuten niet meer mogelijk.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden