Financieel topman Achmea gaat SNS leiden

Gerard van Olphen wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van de genationaliseerde bank en verzekeraar SNS Reaal. Dat heeft minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vrijdag gezegd.

Gerard van Olphen Beeld ANP
Gerard van OlphenBeeld ANP

Van Olphen (50) is nu nog financieel directeur bij verzekeringsmaatschappij Achmea, waar hij ook verantwoordelijk is voor de internationale activiteiten. Hij bekleedde diezelfde functie eerder ook al bij SNS Reaal, waar hij tevens topman van de verzekeringstak Reaal was, en bij de Haagse zakenbank NIBC.

De nieuwe bestuursvoorzitter begon zijn loopbaan in de financiële wereld in de jaren 80 bij ABN Amro. Nevenfuncties heeft hij als voorzitter van de commissie financieel-economische zaken van het Verbond van Verzekeraars en bij de Europese koepelorganisatie CEA.
Maurice Oostendorp (56) volgt Ference Lamp op als financieel directeur.

Hij is sinds 2009 financieel bestuurder bij zorgverzekeraar UVIT en werkte daarvoor 25 jaar lang in diverse functies bij ABN Amro. Verder is hij onder meer bestuurslid van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Zorgverzekeraars (SBZ) en plaatsvervangend voorzitter van de Centrale Commisie voor de Statistiek van het CBS.

Piero Overmars (48) neemt tijdelijk de functie van president-commissaris waar. Hij maakte al deel uit van de raad van commissarissen van SNS Reaal. Ook Overmars begon zijn loopbaan bij ABN Amro. Van 2005 tot aan de overname door Royal Bank of Scotland, Banco Santander en Fortis in 2007 zat hij er in de raad van bestuur. Sinds 2010 is Overmars voorzitter van Stichting Nyenrode.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden