Film

Door Jan Pieter Ekker..

Film
The Kite Runner (Marc Forster). Oprecht ontroerende verfilming van de gelijknamige bestseller van Khaled Hosseini. Hoewel het moeilijk is om mee te leven met een held die fout op fout stapelt, maakt regisseur Forster aannemelijk dat Amir als geen ander onder zijn tekortkomingen lijdt. (in 65 zalen)

Film
Sven en zijn Rat IIen Het UFO-mysterie (Vibeke Ringen). Jeugdfilm waarin Sven, zijn vriendjes Dan en Larissa en hun ratten, Meneer Jansen, James Bond vermoeden dat buitenaardse wezens het hebben voorzien op de oma van Sven. Langzaam maar zeker maakt de leut plaats voor serieuze zaken, zoals volwassen worden, dementie en de dood. (in 8 zalen)

Film
The Bird Can’t Fly (Threes Anna). Eigenzinnig speelfilmdebuut van Threes Anna, voormalig artistiek directeur van de Dogtroep, gesitueerd in een fraai vormgegeven fantasielandschap. (in 7 zalen)

Film
El baño del papa (César Charlone). Charmant kleinood over een Uruguayaanse smokkelaar, die een slaatje denkt te slaan uit het bezoek van paus Johannes Paulus II aan zijn armzalige stadje. (in 5 zalen)

Film
Elizabeth: The Golden Age (Shekhar Kapur). Cate Blanchett keert terug in de rol, die haar in 1998 zoveel lof en roem bezorgde. Blanchett overtuigt opnieuw, de film lijdt onder een overschot aan goede bedoelingen. (in 44 zalen)

Film
K3 en de Kattenprins (Matthias Temmermans). De derde speelfilm van het populaire Vlaamse trio K3 volgt het stramien van de voorgangers: met veel magie, nieuwe liedjes, oneindig veel jurken in roze, goudgeel en lichtblauw, en een aantal min of meer bekende Vlamingen en Nederlanders in bijrollen. (in 101 zalen)

Film
Bee Movie (Steve Hickner en Simon J. Smith). Animatiefilm bedacht door en met de stem van Jerry Seinfeld. Hij is de babbelende bij Barry, die in een The Graduate-achtige crisis belandt en tegen alle bijenregels in contact legt met een mens. (Nederlandse versie in 105 zalen; originele versie in 60 zalen)

Film
Tuya’s Marriage (Wang Quan’an). Fraai portret van een loyale en koppige steppenvrouw, die een nieuwe man wil maar haar oude ook wil houden, ook al is hij mank en daardoor van weinig nut. Tuya’s Marriage won eerder dit jaar de hoofdprijs op het festival van Berlijn. (in 3 zalen)

Film
The Golden Compass (Chris Weitz). Eerste deel van wat een trilogie moet worden naar de bekroonde boeken van Philip Pullman. Een 12-jarig meisje krijgt een gouden kompas en beleeft fantastische avonturen in een parallelle wereld die wordt bevolkt door heksen en pratende ijsberen. Het verhaal hapert een beetje, maar de special effects zijn overweldigend. (originele versie in 103 zalen; Nederlands nagesynchroniseerde versie in 33 zalen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden