Film

The Bird Can't Fly (Threes Anna). Eigenzinnig speelfilmdebuut – gesitueerd in een fraai vormgegeven fantasielandschap – van Threes Anna, voormalig artistiek directeur van de Dogtroep....

El baño del papa (César Charlone). Charmant kleinood over een Uruguayaanse smokkelaar, die een slaatje denkt te slaan uit het bezoek van paus Johannes Paulus II aan zijn armzalige stadje. (in 5 zalen)

Elizabeth: The Golden Age (Shekhar Kapur). Cate Blanchett keert terug in de rol, die haar in 1998 zoveel lof en roem bezorgde. Blanchett overtuigt opnieuw, de film lijdt een beetje onder een overdosis goede bedoelingen. (in 49 zalen)

K3 en de Kattenprins (Matthias Temmermans). De derde speelfilm van het populaire Vlaamse trio K3 volgt het stramien van de voorgangers: met veel magie, nieuwe liedjes, oneindig veel jurken in roze, goudgeel en lichtblauw. (in 101 zalen)

Voleurs de chevaux (Micha Wald). Tijdloos en bezwerend debuut van de Belg Micha Wald over twee paar broers anno 1856, ergens in het oosten van Europa, waar het leven hard is en de Kozakken de dienst uitmaken. Elke strijd kent hier alleen verliezers. (in 3 zalen)

Bee Movie (Steve Hickner en Simon J. Smith). Animatiefilm bedacht door en met de stem van Jerry Seinfeld. Hij is de babbelende bij Barry, die in een The Graduate-achtige crisis belandt en tegen alle bijenregels in contact legt met een mens. (Nederlandse versie in 108 zalen; originele versie in 73 zalen)

Tuya’s Marriage (Wang Quan’an). Fraai portret van een loyale en koppige steppenvrouw, die een nieuwe man wil maar haar oude ook wil houden, ook al is hij mank en daardoor van weinig nut. De kracht van het bescheiden drama ligt in de heldere vorm, de milde humor en de sprekende observaties. (in 5 zalen)

The Golden Compass (Chris Weitz). Eerste deel van wat een trilogie moet worden naar de bekroonde boeken van Philip Pullman. Een 12-jarig meisje krijgt een gouden kompas en beleeft avonturen in een parallelle wereld die wordt bevolkt door heksen en pratende ijsberen. (OV in 108 zalen; nagesynchroniseerd in 40 zalen)

De drie musketiers (Janis Cimermanis). Onbekommerde poppenanimatiefilm naar de beroemde roman Les Trois Mousquetaires van Alexandre Dumas uit 1844. De plot lijkt wat te hoog gegrepen voor de allerjongste kijkers, waarop de film gezien de Nederlandse nasynchronisatie mikt, maar de rijke decors en de leuke poppen vergoeden veel. (in 12 zalen)

Earth (Alastair Fothergill en Mark Linfield). Dertig cameraploegen reisden vijf jaar met de nieuwste technologische ontwikkelingen over de wereld . Het resultaat is overweldigend. (in 30 zalen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden