Film

Adam`s Apples (Anders Thomas Jensen). Fraaie vertelling over een neonazi en een pastoor die in het schemergebied tussen de goddelijke goedheid en het ultieme kwaad hun draai zien te vinden....

Door Ronald Ockhuysen

Bes Vakit (Reha Erdem). Regisseur en scenarioschrijver Reha Erdem volgt drie pubers in een arm Turks kustdorp, maar voor hem zijn bewolkte luchten en heen en weer zwiepende takken even belangrijk als de dorpelingen zelf. Bes Vakit ademt een natuurlijk ritme, versterkt door de rustige camerabewegingen en de montage. De harmonie wordt verstoord door het verschil tussen de generaties. (in 9 zalen)

Khadak (Peter Brosens en Jessica Woodworth). Fraaie vermenging van fictie en werkelijkheid in indrukwekkend speelfilmdebuut van twee documentairemakers over een jonge schaapherder in Mongolië. (in 6 zalen)

Spider-Man 3 (Sam Raimi). Derde deel van Sam Raimi`s succesvolle reeks Marvel Comic-verfilmingen, met de overrompelende Tobey Maguire in de hoofdrol. Door het budget van 250 miljoen dollar vliegt hij nog soepeler en beter maar hij blijft het leukst als hij op enkelhoogte een draad spint waardoor zijn tegenstrever van zijn supersonische board kukelt. (in 95 zalen)

The Hoax (Lasse Hallström). Richard Gere als de man die liegt dat hij de exclusieve biografie schrijft van de Amerikaanse luchtvaartpionier en kluizenaar Howard Hughes. De rol van aalgladde opportunist is Richard Gere op het lijf geschreven. (in 15 zalen)

Tussen hemel en aarde (Frank van den Engel, Masja Novikova). Documentaire over twee zestigers die in Oezbekistan aan het hoofd van een circusfamilie staan, en over het effect van de Oezbeekse politie op het leven van normale mensen. (in 7 zalen) Meer:cinema.nl/aanbevolen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden