Film

Away from Her (Sarah Polley). Fiona en Grant zijn al veertig jaar samen, maar als zij alzheimer krijgt, brengt hij haar toch naar een verzorgingstehuis....

Door Jan Pieter Ekker

Investigation (Iglika Triffonova). Ongewone, detailrijke politiethriller over een vrouwelijke rechercheur belast met een vastgelopen moordzaak. De grootste troef van de Bulgaarse zijn de twee hoofdrolspelers, ieder zo complex dat ze evenzeer tot onderzoek uitnodigen als de moordzaak zelf. (in 3 zalen)

Lady Chatterley (Pascale Ferran). Sensuele verfilming van een onbekendere versie van D. H. Lawrence’s klassieke schandaalroman Lady Chatterley’s Lover. Met een fraaie rol van Marina Hands als de ontluikende Constance. (in 11 zalen)

Enchanted (Kevin Lima). Ode aan en parodie op de geschiedenis van animatiestudio Disney. Een geanimeerde prinses verandert in een meisje van vlees en bloed en belandt in de echte mensenwereld waar ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ niet bestaat: New York anno nu. Nederlandse versie in 87 zalen; originele versie in 45 zalen)

I Am Legend (Francis Lawrence). Will Smith is alleen op de wereld in intrigerende blockbuster, waarin actie en spiritualiteit samenkomen. De verlaten, met onkruid en struiken begroeide straten van New York ogen even spectaculair als bedreigend. (in 94 zalen)

Moordwijven (Dick Maas) Satire op de hedendaagse consumptiemaatschappij waarin drie rijke, verveelde dames een moord beramen. Veel grappen en grollen, die niet allemaal even geslaagd zijn. (in 86 zalen)

De schat van de tempelridders II (Giacomo Campeotto). Nadat ze in de De schat van de Tempelridders (2006) al de Ark des Verbonds hadden opgespoord, komen de hoogblonde 14-jarige Katrine, de sterke Mathias, de slimme Nis en zijn bijdehante zusje Fie in het vervolg op het spoor van de heilige graal. (in 9 zalen)

Eastern Promises (David Cronenberg). De onder- en bovenwereld botsen in hedendaags Londen, als een verpleegster zich ontfermt over de baby van een overleden Russisch meisje dat onder valse voorwendselen de prostitutie is ingelokt. Huiveringwekkende gangsterfilm annex familiedrama, met sterke rollen van Viggo Mortensen, Vincent Cassel en Armin Mueller-Stahl. (in 13 zalen)

4 Maanden, 3 weken en 2 dagen (Cristian Mungiu). Imposante sfeerschets over twee hartsvriendinnen in het Roemenië van dictator Ceausescu. Infiltranten controleren het gedrag van de burgers, ook binnenskamers; de onderlinge solidariteit wordt er alleen maar groter door. Op het festival van Cannes bekroond met de belangrijkste prijs: de Gouden Palm. (in 12 zalen)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden