Film

Tuya’s Wedding (Wang Quan’an). Fraai portret van een loyale en koppige steppenvrouw, die een nieuwe man wil maar haar oude ook wil houden, ook al is hij mank en daardoor van weinig nut....

The Golden Compass (Chris Weitz). Eerste deel van wat een trilogie moet worden naar de bekroonde boeken van Philip Pullman. Een 12-jarig meisje krijgt een gouden kompas en beleeft fantastische avonturen in een parallelle wereld die wordt bevolkt door heksen en pratende ijsberen. Het verhaal hapert een beetje, maar de special effects zijn overweldigend. (in 106 zalen)

De drie musketiers (Janis Cimermanis). Onbekommerde poppenanimatiefilm naar de beroemde, vuistdikke roman Les Trois Mousquetaires van Alexandre Dumas uit 1844. De plot lijkt wat te hoog gegrepen voor de allerjongste kijkers, waarop de film gezien de Nederlandse nasynchronisatie mikt, maar de rijke decors en de leuke poppen vergoeden veel. (in 12 zalen)

Earth (Alastair Fothergill en Mark Linfield). Voor de documentaire Earth en de eerder uitgezonden BBC-televisieserie Planet Earth reisden dertig cameraploegen vijf jaar lang de wereld over met de nieuwste technologische snufjes. Het resultaat is overweldigend. (in 25 zalen)

Sicko (Michael Moore). Even vermakelijke als doeltreffende aanval op het Amerikaanse zorgsysteem. Michael Moore provoceert als vanouds, maar is zelf minder in beeld dan in voorgaande pamfletten als Fahrenheit 9/11 en Bowling for Columbine. (in 21 zalen)

Fados (Carlos Saura). Gestileerde zoektocht naar de geschiedenis van de fado en daarmee de Portugese ziel. Voor de liefhebbers van dans en somberen. (in 5 zalen)

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (Andrew Dominik). Eigentijdse western over Jesse James (Brad Pitt), waarin de mythe van de beroemde schurk wordt bijgesteld. (in 5 zalen)

American Gangster (Ridley Scott). Goedgemaakte, voor regisseur Ridley Scott ingetogen, gangsterfilm. Denzel Washington en Russell Crowe sprankelen als gentleman-gangster Frank Lucas en zijn tegenpool, politieman Richie Roberts, die meer op elkaar lijken dan ze zelf denken. (in 74 zalen)

Superbad (Greg Mottola). Hilarische high school-komedie over drie bronstige pubers, die tot hun verbazing worden uitgenodigd op het feest van het mooiste meisje uit hun eindexamenklas mogen komen. Op één voorwaarde: ze moeten de drank meebrengen. (in 66 zalen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden