Film

Door Jan Pieter Ekker..

The Kite Runner (Marc Forster). Oprecht ontroerende verfilming van de gelijknamige bestseller van Khaled Hosseini. Hoewel het moeilijk is mee te leven met een held die fout op fout stapelt, maakt regisseur Forster aannemelijk dat Amir als geen ander onder zijn tekortkomingen lijdt. (in 65 zalen)

Sven en zijn Rat IIen Het UFO-mysterie (Vibeke Ringen). Jeugdfilm waarin Sven, zijn vriendjes Dan en Larissa en hun ratten, Meneer Jansen, James Bond vermoeden dat buitenaardse wezens het hebben voorzien op de oma van Sven. Langzaam maar zeker maakt de leut plaats voor serieuze zaken, zoals volwassen worden, dementie en de dood. (in 8 zalen)

The Bird Can’t Fly (Threes Anna). Eigenzinnig speelfilmdebuut van Threes Anna, voormalig artistiek directeur van de Dogtroep, gesitueerd in een fraai vormgegeven fantasielandschap. (in 7 zalen)

Elizabeth: The Golden Age (Shekhar Kapur). Cate Blanchett keert terug in de rol die haar in 1998 zo veel lof en roem bezorgde. Blanchett overtuigt opnieuw, de film lijdt een beetje onder een overschot aan goede bedoelingen. (in 49 zalen)

K3 en de Kattenprins (Matthias Temmermans). De derde speelfilm van het populaire Vlaamse trio K3 volgt het stramien van de voorgangers: met veel magie, nieuwe liedjes, oneindig veel jurken in roze, goudgeel en lichtblauw, en een aantal min of meer bekende Vlamingen en Nederlanders in bijrollen. (in 101 zalen)

Voleurs de chevaux (Micha Wald). Tijdloos en bezwerend speelfilmdebuut van de Belg Micha Wald, over twee paar broers anno 1856, ergens in het oosten van Europa, waar het leven hard is en de Kozakken de dienst uitmaken. Elke strijd kent hier alleen verliezers. (in 3 zalen)

Bee Movie (Steve Hickner en Simon J. Smith). Animatiefilm bedacht door en met de stem van Jerry Seinfeld. Hij is de babbelende bij Barry, die in een The Graduate-achtige crisis belandt en tegen alle bijenregels in contact legt met een mens. (Nederlandse versie in 108 zalen; originele versie in 73 zalen)

Tuya’s Marriage (Wang Quan’an). Fraai portret van een loyale en koppige steppenvrouw, die een nieuwe man wil maar haar oude ook wil houden. Tuya’s Marriage won eerder dit jaar de hoofdprijs op het festival van Berlijn. (in 5 zalen)

The Golden Compass (Chris Weitz). Eerste deel van wat een trilogie moet worden naar de bekroonde boeken van Philip Pullman. Een 12-jarig meisje krijgt een gouden kompas en beleeft avonturen in een parallelle wereld die wordt bevolkt door heksen en pratende ijsberen. Het verhaal hapert, maar de special effects zijn overweldigend. (originele versie in 108 zalen; Nederlands nagesynchroniseerde versie in 40 zalen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden