Film

Thelma & Louise (Ridley Scott, 1991). Geena Davis en Susan Sarandon flonkeren in een soms heftige komedie over vrouwen die een verkrachter vermoorden en dan richting Mexico vluchten, met agent Harvey Keitel in hun kielzog....

Door David Sneek

* Peggy Sue Got Married (Francis Coppola, 1986). Mooie, nostalgische komedie met Kathleen Turner als een in een scheiding verwikkelde huisvrouw die op een schoolreflauwvalt en daarna wakker wordt als zeventienjarig meisje. Het is weer 1959, maar ze weet hoe haar leven verder zal verlopen, en heeft dus de kans alle belangrijke beslissingen opnieuw te nemen. Nederland 2, 21.02 uur.

Black Cat, White Cat (Emir Kusturica, 1989). 'Crna macka, beli macor' heet deze uitzinnige komedie in het Servo-Kroatisch: 'Zwarte poes, witte kater'. Daarmee worden de dochter en de zoon van twee rivaliserende zigeunerfamilies bedoeld, die met elkaar moeten trouwen om de rekeningen van hun vaders te vereffenen. Het huwelijksfeest is een Fellini-achtige chaos. Belgi, 23.10 uur. * The Bride of Frankenstein (James Whale, 1935). Uitstekend vervolg op de klassieker Frankenstein. Beloed door een andere megalomane wetenschapper bouwt Frankenstein een levensgezellin voor zijn monster. Net 5, 23.20 uur. *

Joe Kidd (John Sturges, 1972). Clint Eastwood wordt in matige western door Robert Duvall benaderd om Mexicanen op te sporen. V8, 20.00 uur.

Music for Weddings and Funerals (Unni Straume, 2002). Een Noorse schrijfster die na het verlies van haar kind en haar scheiding in eenzaamheid leeft, knapt op wanneer een Servische muzikant haar kelder huurt. Het contrast tussen de steriele, moderne woning van de vrouw en de levenslustige Balkan-cultuur die in het huis ontstaat ligt er wel wat dik bovenop. Nederland 3, 0.02 uur.

Bliss (Lance Young, 1997). Serieus drama over een echtpaar met seksuele problemen. De echtgenoot heeft zijn eega nog nooit een orgasme bezorgd. Met Terence Stamp als hun seksuoloog. Veronica, 0.05 uur.

Doctors Wear Scarlet (Robert Hartford Davis, 1971). Matige horror rond een ministerszoon die in de ban is geraakt van een satanische sekte waar het vampirisme meer als seksuele afwijking dan als bovennatuurlijk fenomeen geldt. Met Patrick Macnee en Peter Cushing. BBC 1, 2.00 uur.

Films met een * worden speciaal aanbevolen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden