Film

TBS (Pieter Kuijpers). Poldervariatie op Bonnie and Clyde, waarin regisseur Pieter Kuijpers vaardig de verwachtingen en de sympathie van de kijker manipuleert....

Door Jan Pieter Ekker

Charlie Wilson’s War (Mike Nichols). Gewiekste combinatie van een biopic, politieke satire en een schelmenverhaal over het flamboyante Amerikaanse congreslid Charlie Wilson, die er zijn levenswerk van maakte de Russen uit Afghanistan te verjagen. (in 40 zalen)

Unfinished Sky (Peter Duncan). Engelstalige variatie op Karim Traïdia’s De Poolse bruid, gesitueerd op het platteland van Australië. Monic Hendrickx speelt opnieuw een misbruikte vrouw, dit keer op de vlucht voor het Talibanregime. (in 3 zalen)

We Own the Night (James Gray). De strijd tegen drugs verbindt twee broers in New York, anno 1988. Het script schiet tekort, maar de actiescènes zijn bloedspannend. (in 19 zalen)

Cloverfield (Matt Reeves). Amusante monsterfilm volgt de klassieke filmwet dat iets enger is als je het niet ziet en wel hoort; het blijft lang onduidelijk waardoor New York nu weer wordt geteisterd. (in 50 zalen)

Caramel (Nadine Labaki). De Libanese Nadine Labaki speelt zelf de hoofdrol in haar speelfilmdebuut, een kleurrijke ode aan het moderne Beiroet. Het blijkt een stad van contrasten. Vrouwen maken er de dienst uit, maar ze hebben het niet voor het zeggen. (in 4 zalen)

The Kite Runner (Marc Forster). Oprecht ontroerende verfilming van de gelijknamige bestseller van Khaled Hosseini. Hoewel het moeilijk is mee te leven met een held die fout op fout stapelt, maakt regisseur Forster aannemelijk dat Amir als geen ander onder zijn tekortkomingen lijdt. (in 79 zalen)

Sven en zijn Rat II – Het UFO-mysterie (Vibeke Ringen). Jeugdfilm waarin Sven, zijn vriendjes Dan en Larissa en hun ratten, Meneer Jansen en James Bond, vermoeden dat buitenaardse wezens het hebben voorzien op de oma van Sven. Langzaam maar zeker maakt de leut plaats voor serieuze zaken, zoals volwassen worden, dementie en de dood. (in 8 zalen)

The Bird Can’t Fly (Threes Anna). Eigenzinnig speelfilmdebuut van Threes Anna, voormalig artistiek directeur van de Dogtroep, gesitueerd in een fraai vormgegeven fantasielandschap. Met Barbara Hershey. (in 2 zalen)

El baño del papa (César Charlone). Charmant kleinood over een Uruguayaanse smokkelaar, die een slaatje denkt te slaan uit het bezoek van paus Johannes Paulus II aan zijn armzalige stadje. (in 5 zalen)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden