Film

Mon fils à moi (Martial Fougeron). Beklemmend debuut van een filmmaker. In deze psychologische thriller laat moederliefde zich van een monsterlijke kant zien....

Door Jan Pieter Ekker

Die Hard 4.0 (Len Wiseman). De held-tegen-wil-en-dank John McClane krijgt het in het vierde deel van de Die Hard-reeks te stellen krijgt met cyberterroristen. Bruce Willis is even stoer als altijd en kan nog steeds kijken alsof elke explosie de punchline van een grap is, in een film die bedoeld lijkt als pleidooi voor de ouderwetse, onverwoestbare actieheld in een veranderde wereld. (in 90 zalen)

Drama/Mex (Gerardo Naranjo). Charmant drama over een opportunistisch meisje dat het grote geluk hoopt te vinden op de stranden van het toeristenparadijs Acapulco. Er ontstaat een onwaarschijnlijke, aanstekelijke band met een gedesillusioneerde man van middelbare leeftijd, die een huisje aan het strand heeft gehuurd om zelfmoord te plegen. (in Het Ketelhuis Amsterdam)

Copying Beethoven (Agnieszka Holland). Biografische film over Ludwig van Beethoven (gespeeld door Ed Harris), maar de mooie lieftallige assistente (Diane Kruger) is fictief. Met veel geduld kopieert zij zijn notenschrift en ondergaat ze zijn narrige driftbuien. De opzwepende, kippenvel veroorzakende muziek maakt veel goed. (in 10 zalen)

Still Life (Jia Zhang-ke). Jia, chroniqueur van hedendaags China, toont in zijn vijfde speelfilm de achterkant van een land op drift. Rondom de Drieklovendam in de Blauwe Rivier, waarvoor 1,2 miljoen mensen gedwongen moesten verhuizen, zoeken een man en een vrouw naar zekerheden uit het verleden. (in Rialto Amsterdam en `t Hoogt Utrecht)

Venus (Roger Michell). Peter O`Toole in topvorm als de 70-plusser Maurice, die zijn zinnen zet op een jonge vrouw. Bij regisseur Roger Michell heeft ouderdom niets heiligs. De camera registreert de krakkemikkigheid van hun botten in een film over een opmerkelijke vriendschap. (in 8 zalen)

Pirates of the Caribbean: At World`s End (Gore Verbinski). Laatste deel in de avonturentrilogie waarin Johnny Depp opnieuw met slapstickachtige allure de rol van kapitein Jack Sparrow speelt. De plot is nauwelijks te volgen, maar daar gaat het ook niet om. (in 103 zalen)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden