Film

The Big Red One (Samuel Fuller, 1980). Lee Marvin speelt een sergeant die met zijn jonge soldaten vecht voor de bevrijding van een concentratiekamp....

Door David Sneek

The Last Emperor (Bernardo Bertolucci, 1987). Acht Oscars won dit schitterende epos, waarvoor regisseur Bertolucci als eerste toestemming kreeg te filmen in de Verboden Stad in Peking. Hij volgt het leven van Pu Yi, de laatste keizer van China. Als kind was hij een gevangene van de eunuchs die het hof controleerden en hij werd opgevoed door een Engelse gouvernant die hem bekendmaakte met de Westerse cultuur. Later werd hij gebruikt door de Japanse bezetters. Tijdens de culturele revolutie eindigde Pu Yi als eenvoudige arbeider. RTL 5, 20.30 uur.

Bicentennial Man (Chris Columbus, 1999). Als robot met een hart van goud ontdekt Robin Williams de schoonheid van het leven en de liefde. Verbazingwekkend sloom en sentimenteel. Net 5, 21.00 uur.

Conan the Barbarian (John Milius, 1981). Actiefilm over de krijger Conan (Arnold Schwarzenegger). Met veel wapengekletter en prachtige decors en landschappen. Veronica, 22.45 uur.

Wild Bees (Bohdan Slama, 2001). In een treurig Tsjechisch dorp bereiden jongeren zich voor op het brandweerfeest. Luchtige vertelling. Nederland 3, 23.45 uur.

Marvin's Room (Jerry Zaks, 1996). Veel zieken in geslaagde toneelverfilming: de vader van Bessie ligt al twintig jaar op sterven, haar neefje heeft psychische problemen, en zij zelf lijdt aan leukemie. Leuke bijrol voor Robert De Niro als arts die tijdens het fietsen zijn broekspijpen beschermt met tourniquetverbanden. Nederland 1, 23.50 uur.

Hard Rain (Mikael Salomon, 1998). Actiethriller met Christian Slater en Morgan Freeman die elkaar in de weg zitten bij een bankoverval in een vanwege overstromingen geëvacueerd dorp. Nederland 2, 23.50 uur.

Poltergeist III (Gary Sherman, 1988). Overbodig deel in de Poltergeist-serie, waarin Heather O'Rourke nog steeds wordt lastiggevallen door nare geesten.

BBC 1, 1.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden