Film

Who Framed Roger Rabbit? (Robert Zemeckis, 1988). Een geslaagde mix van animatie en live action, met in de hoofdrol Bob Hoskins die als detective steun moet verlenen aan het hypernerveuze konijn Roger....

Babe: Pig in the City (George Miller,1998). Het varkentje Babe reist naar de stad in dit succesvolle vervolg op veel leukere Babe. Net 5, 21.00 uur.

The Witches (Nicolas Roeg, 1989). Verrukkelijke verfilming naar Roald Dahl. Met Anjelica Huston als superieure bazin van een stel heksen dat alle kinderen haat. Jochie komt bij de heksenconventie terecht, en wordt in een muis veranderd. Maar hij slaat terug. Yorin, 21.00 uur.

Joan of Arc (Luc Besson, 1999, VS). Gelikte parade van bloed en psychadelica, met Milla Jovovich als Jeanne en Dustin Hoffman als mystieke monnik. Veronica, 22.00 uur.

Cider House Rules (Lasse Hallström). Lieve verfilming boek John Irving over de dokter van een weeshuis wiens leven is opgebouwd uit opmerkelijke gebeurtenissen. Beladen thema's worden vluchtig aangestipt. Oscars voor Michael Caines bijrol en het scenario. Nederland 3, 22.55 uur.

The Man in the Iron Mask (Randall Wallace, 1998). Leonardo DiCaprio speelt zowel Lodewijk XIV als diens tweelingbroer Philippe, die al tien jaar in een kerker vastzit. De drie musketiers (John Malkovich, Jeremy Irons en Gérard Depardieu) willen Philippe bevrijden om hem de plaats van zijn koninklijke broer te laten innemen. Vermakelijke avonturenfilm. SBS 6, 21.00 uur.

The Great Escape (John Sturges, 1963). Waar gebeurd oorlogsdrama deed zijn titel eer aan en werd een ware ontsnappingsklassieker. Met Steve McQueen en Richard Attenborough als op vrijheid beluste krijgsgevangenen. BBC 2, 21.25 uur.

Cookie (Susan Seidelman, 1989). Aanstekelijke komedie met de onvolprezen Peter Falk als een bajesklant die na dertien jaar de gevangenis verlaat en moet leren leven met zijn bijdehante dochter. Met voorts Dianne Wiest en Brenda Vaccaro. Nederland 3, 23.55 uur.

Flatliners (Joel Schumacher, 1990). Een groep studenten medicijnen wil kijken wat ons na de dood te wachten staat. Ze spuiten een van hen dood, om hem kort daarop weer te reanimeren, wat echter een aantal duistere effecten oproept. Spannende film, al ligt de moraal ('Speel niet voor God') er wat al te dik bovenop. SBS 6, 0.05 uur.

Mad Max (George Miller, 1979). Mel Gibson begon zijn loopbaan in het post-apocalyptische landschap van Mad Max. Hij neemt in de woestenij wraak op de moordenaars van zijn vrouw en kind. Veronica, 0.35 uur.

Witness (Peter Weir, 1985). Uitstekende thriller van de Australische Peter Weir, die in zijn Hollywood-debuut typisch Amerikaanse thrillerelementen combineert met een portret van de sinds eeuwen onveranderde Amish-cultuur. Met Harrison Ford die als rechercheur de moord onderzoekt waarvan Amish-jongetje Lukas Haas getuige was. BBC 1, 0.35 uur.

Brazil (Terry Gilliam, 1985). Bizarre, satirische science-fiction van ex-Monty Python-lid Gilliam. In een totalitaire, extreem bureaucratische samenleving sluit een eenvoudige, saaie man (Jonathan Pryce) zich aan bij een verzetsbeweging. Ook met Robert De Niro en Ian Holm. BBC 1, 2.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden