Film

Door Jan Pieter Ekker..


The Kite Runner (Marc Forster). Oprecht ontroerende verfilming van de gelijknamige bestseller van Khaled Hosseini. Hoewel het moeilijk is om mee te leven met een held die fout op fout stapelt, maakt regisseur Forster aannemelijk dat Amir als geen ander onder zijn tekortkomingen lijdt. (in 65 zalen)


Sven en zijn Rat II en Het UFO-mysterie (Vibeke Ringen). Jeugdfilm waarin Sven, zijn vriendjes Dan en Larissa en hun ratten (Meneer Jansen en James Bond) vermoeden dat buitenaardse wezens het hebben voorzien op de oma van Sven. Langzaam maar zeker maakt de leut plaats voor serieuze zaken, zoals volwassen worden, dementie en de dood. (in 8 zalen)


The Bird Can't Fly (Threes Anna). Eigenzinnig speelfilmdebuut van Threes Anna, voormalig artistiek directeur van de Dogtroep, gesitueerd in een fraai vormgegeven fantasielandschap. (in 7 zalen)


El baño del papa (César Charlone). Charmant kleinood over een Uruguayaanse smokkelaar, die een slaatje denkt te slaan uit het bezoek van paus Johannes Paulus II aan zijn armzalige stadje. (in 5 zalen)


Elizabeth: The Golden Age (Shekhar Kapur). Cate Blanchett keert terug in de rol die haar in 1998 zoveel lof en roem bezorgde. Blanchett overtuigt opnieuw, de film lijdt een beetje onder een overschot aan goede bedoelingen. (in 44 zalen)


K3 en de Kattenprins (Matthias Temmermans). De derde speelfilm van het populaire Vlaamse trio K3 volgt het stramien van de voorgangers: met veel magie, nieuwe liedjes, oneindig veel jurken in roze, goudgeel en lichtblauw, en een aantal min of meer bekende Vlamingen en Nederlanders in bijrollen. (in 101 zalen)


Bee Movie (Steve Hickner en Simon J. Smith). Animatiefilm bedacht door en met de stem van Jerry Seinfeld. Hij is de babbelende bij Barry, die in een The Graduate-achtige crisis belandt en tegen alle bijenregels in contact legt met een mens. (Nederlandse versie in 105 zalen; originele versie in 60 zalen)


Tuya’s Marriage (Wang Quan’an). Fraai portret van een loyale en koppige steppenvrouw, die een nieuwe man wil maar haar oude ook wil houden, ook al is hij mank en daardoor van weinig nut. Tuya’s Marriage won eerder dit jaar de hoofdprijs op het festival van Berlijn. De kracht van het bescheiden drama ligt in de heldere vorm, de milde humor en de sprekende observaties. (in 3 zalen)


The Golden Compass (Chris Weitz). Eerste deel van wat een trilogie moet worden naar de bekroonde boeken van Philip Pullman. Een 12-jarig meisje krijgt een gouden kompas en beleeft fantastische avonturen. Het verhaal hapert een beetje, maar de special effects zijn overweldigend. (originele versie in 103 zalen; Nederlands nagesynchroniseerde versie in 33 zalen)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden