Film

Still Life (Jia Zhang-ke). Jia, chroniqueur van hedendaags China, toont in zijn vijfde speelfilm de achterkant van een land op drift....

Door Ronald Ockhuysen

Venus (Roger Michell). Peter O`Toole in topvorm als de 70-plusser Maurice, die zijn zinnen zet op een jonge vrouw. Bij regisseur Roger Michell heeft ouderdom niets heiligs. De camera registreert pijnlijk de krakkemikkigheid van ouderen in een film over een opmerkelijke vriendschap. (in 8 zalen)

Bes Vakit (Reha Erdem). Regisseur en scenarioschrijver Reha Erdem volgt drie pubers in een arm Turks kustdorp, maar voor hem zijn bewolkte luchten en heen en weer zwiepende takken even belangrijk als de dorpelingen zelf. Bes Vakit ademt een natuurlijk ritme. De harmonie wordt verstoord door het verschil tussen de generaties. (in 9 zalen)

Khadak (Peter Brosens en Jessica Woodworth). Fraaie vermenging van fictie en werkelijkheid in indrukwekkend speelfilmdebuut van twee documentairemakers over een jonge schaapherder in Mongolië die de roep van zijn voorvaderen sjamaan te worden niet kan negeren. (in 6 zalen)

Spider-Man 3 (Sam Raimi). Derde deel van Sam Raimi`s succesvolle reeks Marvel Comic-verfilmingen, opnieuw met de overrompelende Tobey Maguire in de hoofdrol. Door het absurde budget van 250 miljoen dollar vliegt hij nog beter maar hij blijft toch het leukst als hij op enkelhoogte een draad spint waardoor zijn tegenstrever van zijn board kukelt. ( 95 zalen)

The Hoax (Lasse Hallström). Richard Gere als de man die liegt dat hij de exclusieve biografie schrijft van de Amerikaanse luchtvaartpionier en kluizenaar Howard Hughes. (in 15 zalen) Meer filmtips:cinema.nl/aanbevolen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden