Film

Reprise (Joachim Trier). Speels en sprankelend speelfilmdebuut over twee jeugdvrienden die schrijver willen worden. Joachim Trier combineert droom en werkelijkheid, droge humor met tragiek, en verwijzingen naar het existentialisme met punk en popcultuur....

César et Rosalie (Claude Sautet). In deze voor het zomerprogramma rond actrice Romy Scheider (in het Filmmuseum) heruitgebrachte klassieker worstelt Rosalie met haar gevoelens voor twee mannen, de vermogende schroothandelaar en selfmade man César en de artistiek bevlogen schilder-decorateur David. (in Filmmuseum Amsterdam, Filmhuis Den Haag en Lantaren/Venster Rotterdam)

Irina Palm (Sam Garbarski). Sober portret van oudere vrouw die in een seksclub gaat werken. Marianne Faithfull hoeft die rol niet echt te acteren; wie haar ziet, denkt aan de wilde jaren zestig en hoe ver die alweer weg zijn. (in 10 zalen)

Jesus Camp (Heidi Ewing en Rachel Grady). Goed opgebouwde documentaire over de invloedrijke rol van het geloof in de Verenigde Staten. Kinderen leren op

zomerkamp bidden voor hun geaborteerde vriendjes en president George Bush. (in The Movies Amsterdam en Louis Hartlooper Complex Utrecht)

Zodiac(David Fincher). De maker van Se7en en Fight Club richt zich op een nooit opgeloste Amerikaanse moordzaak. Niet de moordenaar speelt de hoofdrol, maar de mannen die hem proberen te ontmaskeren. Fincher laat zien hoe hun levens door hun obsessie uit elkaar vallen. Met Jake Gyllenhaal, Robert Downey jr. en Mark Ruffalo. (in 19 zalen)

Daratt (Mahamat-Saleh Haroun). Een wees van 16 krijgt van zijn opa opdracht de moordenaar van zijn vader te wreken, in een concreet en overzichtelijk verhaal waarin wraak en verzoening elkaar frontaal treffen. Op het afgelopen festival van Venetië bekroond met de Grote Juryprijs. (in twee zalen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden