Film

Door Jan Pieter Ekker..

Sweeney Todd (Tim Burton). Gitzwart sprookje met de voor een Oscar genomineerde Johnny Depp in de hoofdrol van Sweeney Todd, een Londense kapper die aan de lopende band kelen doorsnijdt én in gezang uitbarst. (in 34 zalen)

Things We Lost in the Fire (Susanne Bier). In haar eerste Engelstalige speelfilm blijft de Deense regisseur Susanne Bier op bekend terrein: een familie onder hoogspanning na een traumatische gebeurtenis. (in 9 zalen)

Mio fratello è figlio unico (Daniele Luchetti). De fascist Accio en zijn communistische broer Manrico komen in het Rome van de jaren zestig en zeventig tegenover elkaar te staan, maar willen wél hetzelfde meisje. (in 16 zalen)

In the Valley of Elah (Paul Haggis). Dappere, bij vlagen ontroerende film over de consequenties van het voeren van oorlog. Met de voor een Oscar genomineerde Tommy Lee Jones in de hoofdrol. (in 18 zalen)

Desmond en het moerasmonster (Magnus Carlsoon). Vrolijke poppenanimatie over het biggetje Desmond dat met zijn vriendjes in het Frambozenbos woont. (in 12 zalen)

Lust, Caution (Ang Lee). In een rustig tempo ontvouwt grootmeester Ang Lee een zonderlinge, maar onontkoombare romance tussen een collaborateur en een lid van een verzetsgroep in Shanghai en Hongkong tijdens de Tweede Wereldoorlog. (in 16 zalen)

Nightwatching (Peter Greenaway). Het ontstaansproces van de Nachtwacht, Rembrandts wereldberoemde schuttersstuk, is het uitgangspunt voor een rijke bespiegeling over kunst, liefde, verlies en verraad. (in 6 zalen)

Gone Baby Gone (Ben Affleck). In het regiedebuut van acteur Ben Affleck zoeken twee detectives een verdwenen meisje. (in 21 zalen)

Hallam Foe (David MacKenzie). Boekverfilming over de fantasierijke puber Hallam Foe die een even kinderlijke als brutale pose kan aannemen. (in 7 zalen)

Away from Her (Sarah Polley). Fiona en Grant zijn al veertig jaar samen, maar als zij alzheimer krijgt, brengt hij haar toch naar een verzorgingstehuis. Sobere debuutfilm van Sarah Polley. (in 7 zalen)

Lady Chatterley (Pascale Ferran). Sensuele verfilming van een onbekendere versie van D.H. Lawrence’s klassieke schandaalroman Lady Chatterley’s Lover. (in 10 zalen)

I Am Legend (Francis Lawrence). Will Smith is alleen op de wereld in de verlaten, met onkruid en struiken begroeide, straten van New York. (in 43 zalen)

4 Maanden, 3 weken en 2 dagen (Cristian Mungiu). Imposante sfeerschets over twee hartsvriendinnen in het Roemenië van de jaren tachtig. (in 13 zalen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden