Film

We Own the Night (James Gray). De strijd tegen drugs verbindt twee broers in New York, anno 1988. Het script schiet tekort, maar de actiescènes zijn spannend....

Cloverfield (Matt Reeves). Amusante monsterfilm volgt de klassieke filmwet dat iets enger is als je het niet ziet, maar wel hoort; het blijft lang onduidelijk waardoor New York nu weer wordt geteisterd. (in 49 zalen)

Caramel (Nadine Labaki). De Libanese Nadine Labaki speelt de hoofdrol in haar speelfilmdebuut, een kleurrijke ode aan het moderne Beiroet. Het blijkt een stad van contrasten. Vrouwen maken er de dienst uit, maar ze hebben het niet voor het zeggen. (in 34 zalen)

The Kite Runner (Marc Forster). Oprecht ontroerende verfilming van de bestseller van Khaled Hosseini. Hoewel het moeilijk is om mee te leven met een held die fout op fout stapelt, maakt regisseur Forster aannemelijk dat Amir als geen ander onder zijn tekortkomingen lijdt. (in 75 zalen)

Sven en zijn Rat II – Het UFO-mysterie (Vibeke Ringen). Jeugdfilm waarin Sven, Dan en Larissa en hun ratten, Meneer Jansen, James Bond en Pippi vermoeden dat buitenaardse wezens het hebben voorzien op de oma van Sven. (in 8 zalen)

The Bird Can't Fly (Threes Anna). Eigenzinnig speelfilmdebuut van Threes Anna, voormalig artistiek directeur van de Dogtroep, gesitueerd in een fraai vormgegeven fantasielandschap. (in 5 zalen)

El baño del papa (César Charlone). Charmant kleinood over een Uruguayaanse smokkelaar, die een slaatje denkt te slaan uit het bezoek van paus Johannes Paulus II aan zijn stad. (in 4 zalen)

Elizabeth: The Golden Age (Shekhar Kapur). Cate Blanchett keert terug in de rol, die haar in 1998 veel roem bezorgde. Blanchett overtuigt opnieuw. De film lijdt een beetje onder een overdosis aan goede bedoelingen. (in 34 zalen)

Atonement (Joe Wright). Ontroerende verfilming van de gelijknamige roman van Ian McEwan, over liefde, misdaad en verraad. Hoofdrolspeelster Keira Knightley maakt indruk als moderne vrouw in traditioneel decor. Tranen zijn onvermijdelijk. (in 30 zalen)

Tuya’s Marriage (Wang Quan’an). Fraai portret van een loyale en koppige steppenvrouw, die een nieuwe man wil maar haar oude wel wil houden, ook al is hij mank en van weinig nut. (in 2 zalen)

The Golden Compass (Chris Weitz). Eerste deel van wat een trilogie moet worden naar de bekroonde boeken van Philip Pullman. Een 12-jarig meisje krijgt een gouden kompas en beleeft fantastische avonturen in een parallelle wereld die wordt bevolkt door heksen en pratende ijsberen. (OV in 70 zalen; nagesynchroniseerde versie in 19 zalen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden