Film

Blockheads (John G. Blystone, 1938). Een van de beste Laurel en Hardy-films. Twintig jaar na afloop van de Eerste Wereldoorlog zit Stan nog in de loopgraven, tot Ollie hem naar huis brengt....

Door David Sneek

BBC 2, 11.30 uur.

Zus & zo (Paula van der Oest, 2001). Drie van elkaar verwijderde zussen herenigen zich wanneer ze erachter komen dat hun homoseksuele broer gaat trouwen om op die manier het familiehotel te erven. Oppervlakkige komedie werd voor Oscar genomineerd. Nederland 3, 20.10 uur.

The Wedding Singer (Frank Coraci, 1998). Veel van de meligheid van The Wedding Singer is gebaseerd op jarentachtig-wansmaak: van Nena's 99 Luftballons tot Van Halen T-shirts. Drew Barrymoore en Adam Sandler zijn met de verkeerde partners verloofd, maar ontdekken bijtijds dat ze voor elkaar zijn bestemd.

BBC 1, 20.25 uur.

Escape from L.A. (John Carpenter, 1996). Regisseur John Carpenter doet zijn eigen Escape from New York nog eens over. In het jaar 2013 is Los Angeles een eiland geworden dat als strafkolonie wordt gebruikt. Kurt Russell moet erheen om een gestolen superwapen te vinden, en komt onderweg Steve Buscemi, Pam Grier en Peter Fonda tegen. Veronica, 20.30 uur.

A Civil Action (Steven Zaillian, 1998). Degelijk rechtbankdrama. Advocaat John Travolta vertegenwoordigt acht families die kinderen hebben verloren aan leukemie, waarschijnlijk veroorzaakt door giftig bedrijfsafval.

Yorin, 20.30 uur.

Jakob the Liar (Peter Kassovitz, 1999). Smakeloos drama waarin Robin Williams tijdens WO II in een joods getto met grappen en leugens de moed erin probeert te houden. Belgi, 21.00 uur.

Final Destination (James Wong, 2000). De dood komt in deze leuke horrorfilm via alledaagse ongelukken. Lekt de gasleiding naar het fornuis? Zal het wankele setje keukenmessen omvallen? BBC 1, 23.35 uur.

Advocaat van de Hanen (Gerrit van Elst, 1996). De verfilming van Van der Heijdens roman over een advocaat die getuige is van de dood van een kraker in een Amsterdamse politiecel, is niet de politieke en psychologische thriller die het had moeten worden.

RTL 5, 23.55 uur.

My Son the Fanatic (Udayan Prasad, 1998). Een taxichauffeur in Bradford wil graag volledig integreren in de Engelse maatschappij, maar krijgt daardoor steeds meer problemen met zijn fundamentalistische zoon. BBC 2, 0.20 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden