Filmtips

Dokter Deen

NED 1, 22.05 uur

Met wekelijks meer dan twee miljoen kijkers is de dramaserie rond dokter Maria Deen (Monique van de Ven) op Vlieland het grootste succes van Omroep MAX tot nu toe. Vanavond de laatste aflevering, of er een tweede serie kan komen, hangt af van de nieuwe bezuinigingsronde van het kabinet.

Tegenlicht

NED 2, 21.00 uur

Iran met een kernbom is het schrikbeeld van Israël en het Westen, vandaar klinkt de roep om een aanval op Iran luider dan ooit. In Doelwit Iran analyseert Thomas Erdbrink, Iran-correspondent voor NRC Handelsblad en de Washington Post, aan de hand van beeldmateriaal de stand van zaken.

De slag om Nederland

NED 2, 20.20 uur

Teun van de Keuken, Roland Duong en Andrea van Pol onderzoeken hoe twee kleine gemeenten met hun ruimtelijke ordening omgaan. In Oosterhout plant een ingenieursgigant een hoofdkantoor middenin een geliefd park en Ridderkerk bouwt zijn laatste stukje groen vol met een bedrijventerrein.

De Wereld Draait Door

NED 3, 19.30 uur

Jort Kelder en Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum, komen praten over kunstenaar Damien Hirst, van wie deze week een groot retrospectief wordt geopend in het Tate Modern in Londen. Muziek is er van

singer-songwriter Bart Constant, ofwel Rutger Hoedemaekers. Tafelheer: Jan Mulder.

Death row

Canvas, 23.00 uur

Vierdelige documentairereeks waarin filmmaker Werner Herzog (Grizzly Man) gesprekken voert met Amerikanen die veroordeeld zijn tot de doodstraf. Het zijn logischerwijs zware gesprekken geworden over misdaad, leven en dood. In aflevering één James Barnes, die zijn vrouw vermoordde.

Pauw & Witteman

NED 1, 23.00 uur

Journaliste Antoinette de Jong en fotograaf Robert Knoth volgden de afgelopen twintig jaar de handelsroutes van de papavervelden in Afghanistan naar de afzetgebieden in Londen en Rotterdam. Het eindresultaat is het omvangrijke project Poppy: in het spoor van de Afghaanse heroïne.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden