Films

Door Floortje Smit..

Door Floortje Smit

Films
The Thin Man (W.S. Van Dyke, 1934). William Powell en Myna Loy als detective-echtpaar in befaamde misdaadkomedie.

Films
De Wisselwachter (Jos Stelling, 1986). Op talloze festivals vertoonde licht-surrealistische film over summiere gebeurtenissen op een afgelegen treinstation in Schotland. Met Jim van der Woude als excentrieke wisselwachter.

Films
Brief Encounter (David Lean, 1945). Volmaakt melodrama waarin een getrouwde vrouw passie vindt, onvervuld en lang onuitgesproken, tijdens ontmoetingen met een bevriende arts in de wachtruimte van het station Milford Junction, terwijl buiten de stoomtreinen voorbijrazen.

Films
Niet naakt, niet gekleed (Torun Lian, 2004). De 12-jarige Selma vindt de liefde maar niks, maar kalverliefde slaat ongenadig toe. Charmante coming of age-film.

Films
Rocky (John G. Avildsen, 1976). Beroemde boksfilm met Sylvester Stallone (die ook het scenario schreef) als sympathieke loser, die het dankzij zijn ijzeren wil en doorzettingsvermogen tot kampioen schopt. Stallone doet het goed als de 30-jarige boxer.

Films
Bulletproof Monk (Paul Hunter, 2003). Slappe kruising tussen Indiana Jones en The Karate Kid, met een onverstaanbare Chow Yun-Fat als Tibetaanse monnik, die een perkamentrol met bijzondere krachten onder zijn hoede heeft.

Films
The House of the Spirits (Bille August, 1993). Breed uitgesmeerd melodrama naar de bestseller van Isabel Allende over het wel en wee van een rijke Chileense familie. Met onder anderen Meryl Streep, Jeremy Irons en Antonio Banderas.

Films
Conan, the barbarian (John Milius, 1981). Actiefilm over de krijger Conan (Arnold Schwarzenegger). Met veel wapengekletter en prachtige decors en landschappen.

Films
Bride & Prejudice (Gurinder Chadha, 2004). Jane Austens Pride and Prejudice in het jasje van een Bollywood-musical. Ode of parodie? Dat blijft nogal onduidelijk in deze publieksbehagende productie.

Films
Taxi (Gérard Pirès, 1998). Luchtige actiefilm vol verkeersovertredingen, naar een script van Luc Besson. Hardrijdende taxichauffeur gaat in Marseille achter een bende van Duitse overvallers aan en jaagt iedereen de stuipen op het lijf als hij door de Franse straten scheurt.

Films
Crimson Tide (Tony Scott, 1995). Degelijke actiethriller over een machtsstrijd aan boord van een atoomonderzeeër. Mooi verbeten spel. Met Gene Hackman en Denzel Washington.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden